На равно с необходимостта от бебешка количка и детско креватче е и тази от бебешки матрак. Не случайно отделям внимание на темата за избора на детски матрак, тъй като неговата роля в живота на малкото бебе е първостепенна. Матракът е в непосредствен допир през по-голямото време от денонощието с малкото телце, и ако е от добро качество, той е гаранция не само за комфорта на мъничето, но и за неговото здраве.

Когато малък Мишо се появи на белия свят, вече бях наясно, че изборът на матрак е от изключително значение, именно защото основна част от добрия режим на здравото дете е пълноценният качествен сън. Пък и всяка жена, познала майчинството, добре знае, че новороденото прекарва средно около 20 часа в сън, а бебето до 1 година – около 16-18 часа. Ето защо, като родители, сме длъжни да се съобразим с този факт и да осигурим на малкото човече най-безопасна среда.

Сполучливо избраният ергономичен матрак осигурява условия и сигурна опора за правилното развитие на костната система на мъничето ни. Освен това той е изработен от естествени материи – памук, а в нашия случай, от бамбукови влакна и памук, които имат естествени антибактериални свойства и, особено държа да отбележа – антиалергенни!

Матракът, на който малък Мишо спи и играе, а когато беше по-малък, прекарваше и по-голямата част от активните си часове, се оказа действително верен и грижовен приятел. Гладката и заоблена структура на бамбуковите влакна, от които е изработен текстилът, го правят нежен и деликатен, дори за чувствителната детска кожа. Покрай него разбрах, че бамбукът притежава още ред други удивително полезни качества:

•Той превъзхожда повечето тъкани, тъй като абсорбира влагата 4 пъти повече, отколкото памука!

•Наред с това текстилът от бамбук е "дишащ" и... държи хладно през лятото и топло през зимата!

•Има антибактериални свойства и е естествен антиалерген!

•А, и още едно впечатляващо качество! Бамбуковите влакна имат способността да прочистват дори атмосферата в непосредствена близост!

Е, ако още не сте избрали матраче за вашето съкровище, искрено ви препоръчвам моделът на малък Мишо Baby Bamboo на Magniflex! ;)