Фактът, че бананът е достъпен целогодишно само може да ни радва. Както наскоро ви споделихме, този тропически дар на природата е не само изключително полезна храна, но и чудесно козметично средство, що се касае до кожата. Негово Превъзходителство Бананът обаче не отстъпва по-назад по отношение на благотворното си въздействие и върху… косата. Една такава бананова маска за коса, но с ключова роля в нея и на Негово Величество Авокадото, ви предлагаме да си направите сами у дома и да се насладите на нейния мигновен ефект…

Какво ви е необходимо:

1/2 банан
1 авокадо
1 яйце
1 с.л. мед
2 с.л. зехтин

Обелете авокадото и го нарежете на две половинки. Прибавете към тях половин банан и 2 с.л. зехтин. Пасирайте продуктите до получаването на гъста каша. Добавете меда, 1 яйце и отново пасирайте.

Преди да нанесете маската, се уверете, че косата е суха

Третирайте в посока от корените към връхчетата. Най-много количество нанесете върху краищата на косата. Оставете балсама да подейства около 10 минути и изплакнете с вода. Сами ще се уверите в удивителния ефект на банановата маска.

Бананът подхранва косата и предотвратява склонността й към чупливост. Поради високата си масленост авокадото доставя необходимата за косата влага и благоприятства растежа на косъма. Зехтинът прави косата здрава и блестяща. Медът й придава нежна лъскавина и мекота.