.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

7 лека за сухи ръце

LadyZone.bg | преди 5 години
Ръце
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Ако страдате от проблема "сухи ръце", ето няколко идеи за справяне

Има доста и най-разнообразни лекове, които да помогнат за овлажняване и регенериране на сухата кожа. Студената вода, климатикът и химикалите могат да изсушат ръцете ни. Затова е важно да се грижим за тях. Ето няколко предложения, които отговарят на въпроса как:

Крем за ръце

Естествено - едно от най-добрите решения е да си купите подходящ крем за ръце. Нека е с богата и овлажняваща формула. За щастие на пазара няма липса от разнообразие - според вашия тип кожа и финанси. Може би ще ви е полезно да научите, че кожата поема по-добре продукти, когато е влажна, затова нанасяйте крема след миене. Ако в помещението, в което прекарвате по-голямата част от деня си, се отоплявате или охлаждате с климатик - използвайте крема редовно - така ще си спестите неприятното изсушаване.

Овлажняващ сапун

Честото миене на ръцете може да изсуши кожата, особено ако използвате по-силни сапуни. За да се справите с този проблем, купете си сапун, който хидратира.

Хладка вода

Мийте ръцете си с хладка вода. Горещата премахва естествената влажност на ръцете и ги изсушва. И не прекалявайте с миенето - знаем, че този иначе хубав навик може да се превърне в мания.

Не забравяйте ноктите

Ако ръцете ви са сухи, не само кожата на дланите страда - възможно е и ноктите ви да не са в много добра "форма". Сухите нокти се чупят лесно, разцепват се и не са никак красиви. За да се справите с този проблем, нанасяйте масло за кожички и го правете всеки ден.

Пазете ръцете си от външните дразнители

Без да се превръщате в Майкъл Джексън, не е лоша идея да ползвате ръкавици. Например - когато миете съдовете, за да намалите досега на ръцете с препаратите за миене. Същото важи и за чистенето. Важно е и когато излизате навън, а времето е студено, да не забравяте да слагате зимните ръкавици.

Спете с ръкавици

Дори и да ви изглежда глупаво на пръв поглед, това е чудесен трик при много сухи ръце. Нанесете овлажняващ продукт и след това сложете памучни ръкавици. Когато се събудите на сутринта, ще усетите, че има разлика. И то в положителна посока.

Пийте вода

Както винаги - пиенето на вода е важно и полезно дори и в този случай. Хидратирайте кожата си отвътре навън - за най-добри резултати.

Ключови думи:Ръце, Грижа, Хидратация
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?