За да възвърнете и запазите нежността и кадифената мекота на кожата си; за да забавите максимално появата на бръчките, ви разкриваме част от многобройните тайни на младостта. А те са толкова простички и лесни за изпълнение, стига да имате желанието да ги спазвате и да бъдете постоянни.

1. Увеличете консумацията на храни, богати на омега 3 мастни киселини

Те са от съществено значение за формирането на защитната липидна бариера на кожата. Техният дефицит предразполага към изсушаване на кожата, към възпаления и черни точки, а в не много дългосрочен план – и към появата на дълбоки бръчки. Някои от основните източници на омега-3 мастни киселини са видовете риба като сьомга, херинга, скумрия, сардина, аншоа. Тези мастни киселини са един от най-добрите оръжия срещу стареенето на кожата. Богати на тях са още и авокадото, лененото семе, орехите, суровите тиквени семки.

10 храни за красива кожа >>
 

 

2. Бъдете много внимателни с козметиката

Изследване, проведено наскоро от учени от компанията Biosen във Великобритания установи, че жените използват средно 13 козметични продукти на ден, които съдържат средно повече от 515 химически вещества. Ето защо основното правило, към което трябва да се придържаме при избора на продукти от козметичния щанд, е добре да се вглеждаме в състава им, описан върху етикетите. А именно за наличието на вредните парабени, фталати, синтетични аромати, оцветители, натриев лаурил сулфат (SLS), минерално масло и неговите производни, триклозан и диоксан.

Най-важните 5 антиейдж съставки, от които вашата кожа се нуждае >>

 

3. Яжте по-малко захар и сладки!

Високата консумация на сладкиши разрушава колагена, което от своя страна благоприятства появата на бръчки. Вместо да я консумирате, може да използвате захарта с козметична цел под формата на ексфолиант.

Неподозирани ползи от захарта за кожата >>

 

4. Кората на пресните краставици притежава удивителен анти-ейдж ефект

Кората на краставицата съдържа силициев диоксид, което предотвратява стареенето на кожата. Известният д-р Оз в един от епизодите на своето шоу горещо препоръчва ежедневната консумация на краставици заедно с кората. И една любопитна подробност – има източници, според които, индийките чудесно са познавали свойствата на краставичните обелки и са ги прилагали върху лицето си още от далечни времена.

6 основателни причини да обожаваме краставиците >>

 

5. Третирайте кожата и косата си с кокосово масло

Кокосовото масло е признато като сензационният антиоксидант! То интензивно хидратира кожата и има доказани свойства срещу процесите на стареене. Интересен факт е, че кокосовото масло се е използвало от векове като сигурна защита от ултравиолетовите лъчи на слънцето.

Приложения на кокоса в козметиката >>

 

6. Не пренебрегвайте и сусамовото олио

 

Също както кокосовото, така и сусамовото масло е страхотно мощно средство в борбата с бръчките. Масажът на тялото със студено сусамово масло действа изключително ободряващо и тонизиращо. Редица изследвания доказват още, че това масло притежава способността да отстраня мъртвите клетки от повърхността на кожата по особено ефективен начин.

Невероятните приложения на сусамовото олио в козметиката >>