И докато за мъжете най-важните вещи и аксесоари, които трябва да вземат преди да излязат от вкъщи са ключовете, портфейла и часовника, ние жените имаме доста по-различно разбиране, за това как трябва да изглеждаме и с какво трябва да бъдем „въоръжени” във всяка една ситуация. И няма как, защото повечето мъже могат да прекарат целия ден без да се огледат нито веднъж в огледалото. За нежния пол това правило не важи. Използваме всяка удобна ситуация за да проверим дали всичко с грима ни е наред и за да се уверим, че изглеждаме наистина неустоимо.

Затова на първо място поставяме огледалото. Че накъде без него? Ако на пръв поглед дамската чанта изглежда препълнена, но всъщност  липсва тази толкова важна подробност, то всяка вещ от съдържание на чантата губи смисъл.

И за да можем да носим всички ценни и изключително важни за жената вещи, все пак трябва да има къде да ги сложим. Къде другаде освен в дамската чанта?

Червило или гланц? Всъщност няма никакво значение. Важното е да „облечем” устните си в неустоим цвят, за да изглеждаме още по-неотразими. Почти сме сигурни, че няма жена, която да си позволи да прекрачи прага на дома, без да е сложило червило.

А какви жени сме ако нямаме поне няколко рокли в гардероба? За всеки случай поне по една. И все не ни стигат и все искаме още.

Обувките са наистина дълга тема. Особено ако си купувате всичко ново и модно появило се на пазара. Просто на всяка цена трябва да имате от всичко по много: официални, с високо токче, с дискретен ток, зимни, летни, спортни, платнени, кожени, отворени, затворени, червени, черни, бели…. Всъщност…  къде побирате всичко това?

Не сме забравили и аксесоарите – колани, обеци, гривни, колиета, брошки, шалове, диадеми, пръстени, щипки за коса, фиби… Понякога си мислим, че женският свят наистина е необятен и точно това е причината да е толкова неразбираем за мъжете.

А кои са вашите неща, без които не можете?