Представяме ви няколко ефективни и бързи начина да осигурите на лицето си необходимата хидратация с помощта на кубче/та лед. Безспорен факт е, че ледът е сред най-добрите естествени овлажнители, които стягат кожата и придават блясък, мекота и младост на лицето.
Напълнете форма за лед с билкова отвара, която предварително сте приготвила и съобразила с вашия тип кожа. След като кубчетата се замразят, вечер, масажирайте лицето и шията директно с кубче лед или шепа ледени кубчета завити в памучна кърпа.

#1 – Срещу бръчки
За всеки тип кожа
Направете отвара от зелен чай. Той е известен с мощното си антиоксидантно действие. Ледени кубчета със зелен чай помагат и при подпухнали очи. Поставете върху клепачите вечер преди сън.

За суха кожа
В чаша вряща вода сложете щипка лайка или прясна мента за около 10 минути. След като отварата изстине, прецедете, разпределете я във формата за лед и поставете в камерата. След това с нежни движения масажирайте лицето, шията и деколтето.

За мазна кожа
Невен, градински чай, магданоз и коприва са подходящите билки за мазна кожа. Изберете някоя от тях, направете отвара, като следвате стъпките, описани по-горе.

Снимка: Thinkstock

#2 – Срещу акне и зачервяване
Достатъчно е да потъркате възпалената зона с кубче лед. Ефектът ще бъде още по-добър, ако за направата на ледени кубчета приложите рецептата за мазна кожа, описана в #1.

#3 – Срещу тъмни петна
В случай, че имате тъмни петна по кожата, добавете към водата няколко капки лимон.

#4 – Срещу слънчево изгаряне
Напълнете формата за лед с отвара, съдържаща алое вера. Разтъркайте проблемния участък и ще почувствате облекчение.

#5 – Основа за грим
Ледът е не само по-евтина, но и по-здравословна алтернатива на всяка друга основа за грим. Третираната с кубче лед кожа е гаранция за по-издръжлив и дълготраен грим и блясък на лицето.

#6 – Срещу болката при оформяне на веждите
Забравете за дискомфорта и зачервяванията по време и след болезнените козметични процедури. Е, проблемът има своето решение и то е... ледът. Достатъчно е да разтриете с него зоната около веждите преди и след манипулацията.