.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

500 уникални жени от цял свят представя "Атлас на красотата"

Евгений Милов | преди 38 седмици
The Atlas of Beauty/Mihaela Noroc
"Атлас на красотата" представя историята на Диляна от София Снимка: The Atlas of Beauty/Mihaela Noroc
Красивата българка Диляна попада във фотопроекта на Михаела Норок

Съществуват и сме представяли редица арт проекти, които се опитват да уловят женската красота, но нищо не го прави по-добре от "Атлас на красотата" на Михаела Норок.

Талантливата фотографка създава "енциклопедията" на женската красота след години пътуване по света, от което заснема 500 портрета на невероятни жени, които в последствие публикува във фотокнигата от 352 страници.

Работата на Норок представя красиви жени от цялото земно кълбо, която умело е уловила уникалността на всяка местна култура.

"Атлас на красотата" събира историите на жени от над 50 страни в света от различна възраст, раса и други външни характеристики, доказвайки че красотата не се крие в излъсканите сесии на модните списания, ретуширани с фотошоп.

"Красотата се крие в нашите различия, в това човек да бъде себе си, естествен и автентичен, а не да робува на тенденции, стереотипи или социален статус", заявява Норок.

"Атлас на красотата" представя историята на Диляна от София, с която Михаела се среща преди два месеца. Красивата българка е отгледана единствено от майка си през трудните години на демократичния преход през 90-те години на миналия век, като още на 16-годишна възраст започва да работи в цветарски магазин, за да припечелва пари. Работата й харесва толкова много, че един ден решава да отвори собствен бутик за цветя заедно с по-възрастната си сестра. Налага се Диляна да напусне начинанието заради лични проблеми, но сега е отново в бизнеса - по-ентусиазирана отпреди, а страстта й към цветята разцъфтява още повече. Диляна понякога работи по 16 часа на ден, но когато човек наистина обича това, което върши, чувства всяка секунда от живота си като привилегия.

"Атлас на красотата" излиза на 26 септември, вижте повече информация в сайта на проекта, както и от следващите снимки в Инстаграм:

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?