Първа пролет дойде. Скоро ще се стопли окончателно и безвъзвратно, и ще дойде времето на късите поли и панталони. Затова трябва да подготвим нежните женски крака за срещата им със слънцето и околната среда. Естествено, че всички искаме те да изглеждат гладки, меки, блестящи, с добре оформени нокти и защитени. Ето какви съвети ни дават специалистите от shape.com.

Търкайте всеки ден
Винаги трябва да разполагате с пила за крака в банята. Е, естествено няма да ви се размине само със съхранението й там. Всеки път, когато си взимате душ я използвайте поне за минутка. Търкайте и наблягайте на местата, които са най-твърди и най-груби: петите и страничната част на палеца. Можете да добавите и някакво измиващо средство: специален гел за крака или просто ексфолиращ душ-гел. Внимавайте и да не прекалите с търкането, защото е възможно да нараните кожата. Винаги почиствайте добре пилата преди да използвате отново.

Режете ноктите внимателно
Ако оставите ноктите на краката си прекалено дълги, всеки път когато носите обувки ще е истинско мъчение за вас. Възможно е дори да се появят синини и отоци. Не е препоръчително и да ги оставяте много къси, защото това може да причини врастване на нокътя в кожата. Най-доброто, което можете да направите е на всеки 3-4 седмици да ги подрязвате без да преминавате в нито една от крайностите. Добре е да го правите след баня, защото тогава ноктите са меки и лесно се оформят. Съветът за почистване на инструментите важи и тук.

Мека кожа
Имате груба, суха и напукана кожа? Време е да помислите за разрешение на проблема, защото лятото идва. Овлажняването на кожата на краката трябва да е приоритет номер едно, ако искате скоро да сложите късата пола и то без притеснения. След баня и преди лягане задължително мажете тялото с лосион.

Чисти и добре изсушени крака
Бактериите и гъбичките могат да причинят големи инфекции. Най-често те се намират между пръстите на краката и това е причината да се налага да полагате повече грижи за тях. Важното е да сменяте чорапите си често, както и да проветрявате обувките. Всеки път, когато си миете краката се уверявайте, че ги подсушавате добре, както и зоната между пръстите.

Защита от слънце
Много често забравяме да намажем краката си със слънцезащитен лосион. Знайте обаче, че те могат да изгорят на слънце много по-бързо от колкото си мислите. Така, че когато му дойде времето за сандали ще е хубаво да нанесяте защитен фактор и на своите нежни женски нозе.