И този уикенд не ви остана време да боядисате тъмните корени на косата, а разликата между основата и краищата вече кращи „боядисай ме“. Ето няколко бързи решения, които ще ви спестят малко време.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosС лента
Най-лесният начин да прикриете тъмните корени е с лента за коса. Пазарът предлага многобразие от модели с ластици, копчета и закопчалки за по-лесно поставяне и поддържане. Освен всичко лентата може да се превърне в чудесно модно допълнение към облеклото ви.

 

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosС шал
Нямате време да разрошите, вържете, накъдрите или изправите косата си. Тя е леко замърсена и тъмните й корени се забелязват от километър. Не се терзайте, за да не побелеете, а трансформирайте някой любим шал в чудесен аксесоар за коса. Увийте го около главата и го завържете отзад.

 

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosПът на зиг-заг
Разделете пътя на зиг-заг – колкото по-безразборно, толкова по-ефектно. Тупирайте, разрошете и добавете малко обем на косата. Трябва да знаете, че на правата и прилежно загладена коса по-лесно личат тъмните корени, затова вашата задача е да създадете малко бъркотия, за да не ли личат.

 

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosДиадема с акцент
Приберете косата небрежно назад и поставете диадема, на която има някакъв забележим акцент – цвете, пера, камъни, мъниста. Това ще отклони вниманието от израсналите корени и ще го насочи към диадемата и украшенията по нея.

 

 

 

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosШапка
Шапката отдавна вече не е просто необходимост – тя е аксесоар, който допълва облеклото и визията ни. Изберете подходяща за сезона такава и без притеснения я сложете, за да изглеждате не само шик, но и за да прикриете поизрасналите корени на косата ви.