Щипка за мигли

Колкото и да е разпространен в сферата на красотата, този разкрасителен уред озадачава не малко жени, затова е от особено значение да знаем как правилно да го използваме. Като за начало, повдигнете леко клепача с пръсти, за да можете да хванете по-лесно не-гримираните мигли с щипката. Затиснете ги на нивото на корените и задръжте за 10 секунди, след това постепенно с леки защипващи движения прекарайте щипката по дължината на миглите.

Запомнете, че щипката за очи изисква регулярна поддръжка – сменяйте силиконовата гумичка на всеки шест месеца.

За по-добри резултати, затоплете щипката за мигли с помощта на сешоар, например. При допир, топлината ще подпомогне оформянето на миглите. Също така за по-траен ефект използвайте водоустойчива спирала и при нанасянето й, наблегнете на крайчетата на миглите – не натрупвайте спирала на корените.

Без щипка за мигли

Затоплете малка лъжичка в умерено топла вода. Веднъж затоплена, избършете я леко и я прилепете към миглите – задръжте я за около 30 секунди. Повторете жеста няколко пъти за по-добър резултат. Същото може да направите и с показалеца – затоплете ръцете си, търкайки ги една в друга и леко прививайте миглите нагоре.

Нова генерация спирали

На пазара съществуват десетки видове спирали, но коя да изберем? За изящно дълги и изкусителни мигли ви препоръчваме LASH ARCHITECT 4D от L'Oréal Paris. Резултатът? Запленяващ поглед.

Спирала LASH ARCHITECT 4D от L'Oréal Paris, 23 лв.

Перманентният грим

Както при технологиите, така и в сферата на красотата се разработват иновативни методи, осъвременяващи бита. Днес, в салоните за красота можете да се сдобиете с изящни мигли за половин час. Принципът е следният – козметикът удължава миглите една по една, нанасяйки специално разработена смес, позволяваща на свои ред издължаването и извиването на миглите. Веднъж направени, няма нужда да се ходи обратно в салона за махането им – естественият процес на израстване на миглите ще се погрижи за това. Представяте ли си колко време ще спестите сутрин с подобен грим!