Бананът е не само вкусен и полезен за здравето плод, но и чудесно козметично средство. Богат на антиоксиданти, смесен с някои други благотворни за здравето съставки, придобива мощно подмладяващо кожата въздействие. Пилингът с банан не само благоприятства отстраняването на мъртвите клетки, но и дарява кожата ни с прекрасното чувство на мекота и нежност.

Ето няколко бананови пилинг процедури, които с лекота можете да си приготвите с помощта на наличните продукти в кухнята:

Пилинг маска с банан и кафява захар

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Миксирайте1 банан, като го смесите с 1 с.л. кафява захар. Полученото сладко пюре разбъркайте добре и нанесете върху кожата си, втривайки с кръгови движения. Бананът ще хидратира сухата кожа, а захарните гранулки ще ви помогнат да се отървете от мъртвите клетки.

Пилинг маска с банан, мед и овесени ядки

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Смачкайте 1 узрял банан, добавете към него 2-3 с.л. овесени ядки, 1 с.л. мед и 1 с.л. прясно мляко. Нанесете маската върху лицето си и оставете да подейства около 5 минути. Едва след това започнете да я втривате в кожата си с леки масажиращи движения. Изплакнете със студена вода. В случай, че кожата ви е много суха и чувствителна можете да заместите млякото с прясна сметана.

Пилинг маска с банан и ориз

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Вземете половин узрял банан, 1 с.л. кокосово мляко, 2 с.л. неварен ориз. Смесете всичко заедно, за да се получи гъста паста. Внимателно масажирайте лицето си с тази паста, след което изплакнете с хладка вода.

Пилинг за тялото с банани и ягоди

Снимка: stylecraze.com

За да доставите свежо и лятно пилинг удоволствие на цялото си тяло, пасирайте 2 банана заедно с 4-5 ягоди. Към благотворната смес добавете 3 с.л. кафява захар. Нанесен с плавни масажиращи движения, този захарен бананово-ягодов балсам е чудесен ексфолиант за цялото тяло.