Във времето на високите технологии и напредничавите решения, билките, с които са се лекували още в миналото, остават един от най-добрите избори, когато говорим за здраве. С някои от тях могат да се решават и проблемите, свързани с нашето най-силно оръжие - красотата. 

Проблем
#1- Целулитът не е просто проблемна кожа, а заболяване

Много малко са онези жени късметлийки, които не са се сблъсквали с неприятната портокалова кожа. Може да си мислите, че е невъзможно слабата колежка срещу вас, на която така добре й стои полата тип молив, да има целулит, но... дори и слабите жени понякога имат целулит. Дамата, на която завиждате, може би страда от гиноидна липодистрофия. Заболяване, което касае близо 85% от жените в зряла възраст. В този процент влизат и жените, които се стремят към активен и здравословен начин на живот, спортуват и дори се хранят правилно. В подкожния клетъчен слой (много под полата тип молив) се натрупват отпадъчни продукти, вода и мазнина. Под влияние на естрогена и заседналия начин на живот мастните клетки понякога могат да се раздуят до 60 пъти над големината си. Една от основните причини за възникване на целулит са хормоналните изменения и по-точно естрогенът, който помага за отлагането на мазнини и потиска използването им като гориво.

Решението – Агнус кастус
Агнус кастус не е магическо заклинание, а една от най-ефективните билки за борба с естрогеновия доминанс в организма. Екстрактът агнус кастус е една от основните съставки в Лейди Хармония.

Проблем #2 – Кожните заболявания, като псориазис и дерматити, се срещат все по-често

Кожата е този орган, който ни отделя и свързва с външния свят. Тя поема първа всички агресори във въздуха и водата. Това е и една от основните причини все по-често да се срещат различни кожни заболявания, независимо от възрастта, мястото или начина на живот. В добавка – кожните заболявания са и едни от най-упоритите за лечение. Изискват много време и търпение. 

Решението - Центела азиатика (Готу кола)
Центела азиатика отключва извора на младостта. Това е и другото име на билката, чиито листа и стебла се използват в традиционната китайска, африканска и аюрведическата медицина. Тя подобрява кръвообращението и укрепва тъканите. Изключително подходяща при отоци на краката, целулит и различни кожни проблеми. В състава на Лейди Хармония центела азиатика стимулира производството на колаген, като по този начин изглажда фините линии и бръчки.

Проблем #3 – отпусната кожа и косопад – кошмарът на всяка жена!

Изчервяваме се, посърваме, пребледняваме – това са състояния, познати на всички ни. Случва ни се, когато сме щастливи, притеснени, болни, радостни, тъжни – всички настроения, през които с цялата си силна емоционалност преминава нежният пол. Кожата показва не само вътрешното ни състояние и настроения, но и здравето. Отпуснатата и изморена кожа, с бръчки е кошмарът, който ни преследва често в сънищата, но и наяве. За съжаление, красивата кожа рядко се постига само чрез външно мазане с кремове и мехлеми.

Решението – репей
Бодливо растение се познава по неговите красиви лилави цветя и широки, кръгли листа. Той е с изключително полезно действие за кожата и косата. Коренът от репей притежава стягащи и антибактериални свойства, но се използва предимно заради силното си благотворно влияние върху кожата. Облекчава дразненето и сърбеж и е ефективен лек срещу кожни язви и акне, помага и видът на кожата да стане по-здрав и бистър. Корените от репей успокояват сърбежа по скалпа, контролират появата на пърхота и регулират производството на себум, което води до по-здрава коса и скалп.

Добрата новина е, че комбинацията между билките, здравословния начин на хранене, приемането на повече вода, масажите, двигателната активност и допълнителната помощ на Лейди Хармония дават отлични резултати срещу целулита и бръчките. Искате да сте в графата на отличниците, нали?