"Напомни на света, че всички са красиви", казва със собствената си история 26-годишната Илка Брюл. Илка има труден живот още от деня, в който се е родила, тъй като е наследила изключително рядкото генетично заболяване ектодермална дисплазия.

"Родена съм с лицев процеп и дихателните пътища на носа ми не са оформили правилно. Освен това липсваше слъзния канал от дясната страна на лицето, така че постоянното естествено овлажняване на окото доведе до това, че по лицето ми винаги се стичаха сълзи", споделя германката пред "Project Grenzenlos".

Но сега, след множество операции на лицето, Илка вече е силна и уверена жена, която споделя перипетиите си в живота с надежда да насърчи хората да се обичат. А преди две години заедно със свои приятели фотографи започва да се снима.

"Имаше толкова положителна обратна връзка, че чувствам все по-голяма смелост да се показвам такава, каквато съм", споделя Илка.

Чрез фантастичните кадри Брюл иска да мотивира и останалите хора да излязат от черупките си и да покажат истинската си красота.

"Има само един начин да бъдеш грозен - да имаш грозен характер. Никой не трябва да се крие заради външния си вид!", казва Илка.