Направете си паста за зъби
Паста, направена от сода и кислородна вода (3%) може да се използва като заместител на пастите за зъби от магазина. Също така може просто да потопите четката си за зъби в сода за печене и да използвате. Премахва полипите и има избелващ ефект.

Освежител за уста
Сипете в половин чаша вода 1 ч. л сода, разбъркайте, докато се разтвори. Изплакнете устата и изплюйте. Това ще освежи дъха ви.

Скраб за лице и ексфолация на тяло
За целта може да забъркате 3 части сода с 1 част вода. Масажирайте кожата с леки, кръгови движения, след което изплакнете обилно с вода.



Срещу комедони
Намокрете леко парченце памук и посипете сода върху него. Обтрийте местата на лицето, на които имате черни точки. Содата почиства порите. Това козметично упражнение дава резултат след няколко седмици.

Известен антиацид

Може да я използвате содата за печене от време на време за справяне със стомашните киселини, като разтворите 1 ч. л. в чаша с вода и изпиете.



Срещу ухапвания от комари
За да се спасите от досадния сърбеж, забъркайте сода с вода на рядка каша и наложете ухапаното място.

За чиста коса
Сложете малко сода в шепата си, в която сте сипали шампоан, и втрийте в косата. Измийте, както правите традиционно. Содата успешно премахва остатъчните количества от стилизиращи продукти – пяна, вакса, гел и лак. Така косата ви ще бъде чиста и по-лесна за оформяне.

За почистване на гребени и четки
За да бъде чиста и блестяща косата ви, трябва да поддържате чисти и гребените, с които я решите. Ще го направите качествено, като използвате разтвор от 1 ч. л. сода и топла вода. Изплакнете и оставете да изсъхне. Така ще свалите засъхналото от кристали, олио и други по-мазни продукти за коса.

За гладки пети
Разтворете 3 ч. л. сода в леген с топла вода и накиснете краката си. Внимателно масажирайте петите.

Вместо ролон
Как да си направите  може да видите тук.



Какви са неочакваните приложения на содата против миризми и какво можем да почистим с нея - четете в продължението на статията.