Малко преди юли да отстъпи място на осмия месец в годината, ето за какво трябва да са подготвени всички зодии през август. Месечният хороскоп е изготвен от Sветлана Тилкова-Алена. Повече за зодията, асцендента и звездите може да научите на zodia.bg.

ОВЕН 

Работа: Не забравяйте, че договори е разумно да подписвате до 13 август, заради започващото ретроградно движение на Меркурий. Преумората може също да блокира осъществяването на вашите планове, защото няма да успявате да се задълбочавате само в служебните си задължения.

Здраве: През този месец не изпадайте в депресия, не си струва и няма да ви помогне. Пазете главата и очите си в дните 11-13 август, в които Луната е във вашия знак.

Любов: Семейството ще е щастливо, ако пътувате заедно, дори и да е веднъж в месеца. Ако още нямате деца, този месец може да ви донесе щастливата новина за бременност. 

ТЕЛЕЦ 

Работа: Във ваша полза е да забравите за начинанията и промените, ако не са започнати  предишния месец, защото Меркурий е ретрограден от 13 август и ще ви хързулне към провал. Наложете си при проблеми на работното място да обсъждате със спокоен тон, за да съхраните уважението на вашите колеги.

Здраве: През лятото се пазете от простуди, а децата родени в знака от проблеми с гърлото, дори и ако сте на плажа, особено в дните 13-15 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Бъдете крайни и безкомпромисни към опитите на странични хора да съсипват отношенията ви, само защото ви завиждат и сплетничат зад гърба ви.

БЛИЗНАЦИ 

Работа: Имате много качества, но добре ги прикривате зад маската на незаинтересованост по отношение на странични идеи, заради което рискувате да отдалечите полезни за вас хора. не подписвайте договори след 13 август, когато Меркурий навлиза в своето ретроградно движение.

Здраве: От вас зависи да си спестите алергии към ухапвания от насекоми или тютюнев дим. Пазете се в дните 15-17 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Време е за поредния баланс между работата и семейните задължения, особено ако още не са си взели отпуск и не са завели семейството си на почивка - ето какво е нужно, за да живеете в хармония.

РАК 

Работа: Не е изключение напрежението в професионален план да доведе до затруднения и свръхпреумора. Гоните целите си докрай, но дали ще успеете да ги постигнете преди 13 август, когато Меркурий навлиза в своето ретроградно движение, зависи от вас самите.

Здраве: Не прекалявайте с обилното хранене, защото сте застрашени от проблеми със стомаха, особено ако се храните на плажа. Стомашно-чревни разстройства не са изключени в дните 17-19 август, когато Луната е във вашия знак.                 

Любов: Август е месец на отпуските и позволява да се заемете с неотложните ремонти у дома. Не закъснявайте след работа, ако не сте си взели отпуска и не пропускайте успоредно с печеленето на пари да заведете семейство си и на море или планина.

ЛЪВ 

Работа: При делови запознанства с хора, които ще грабват вниманието ви и ще изострят интереса ви към техните идеи и предложения, бъдете внимателни. Обсъдете ново съдружие, но без да финализирате разговорите особено след 13 август, когато Меркурий навлиза в своето ретроградно движение. Изчакайте и проверете надеждността на партньорите, с които имате намерение да се обвържете.

Здраве: От вас зависи да не стоите продължително на яркото слънце, ако сте на плажа или в планината, за да избегнете проблеми със сърцето и кръвното налягане, особено ако пийвате концентрати в дните 19-21 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Проблемите няма да ви подминат, защото  не сте в състояние да владеете емоциите си. Ако усещате, че хармонията изоставя брачния ви живот се замислете какво зависи от вас, за да стабилизирате брака си и дали да се разделите.

ДЕВА 

Работа: Във ваша полза е да се концентрирате и да отхвърлите изостаналите задачи. Работете за себе си, а не за някой, поискал помощта ви, особено за инвестиции след 13 август, когато Меркурий започва своето ретроградно движение.

Здраве: Намерете време и се погрижете за себе си, ако имате хронични жлъчни проблеми, които може да се изострят през август, особено в дните 21-24 когато Луната е във вашия знак!

Любов: И при вас емоцията може сериозно да навреди на личните ви отношения заради нежеланието да премълчавате критиката си към вашите близки, особено когато е безпочвена и заради отсъствията ви дори и вечер от дома. Така в един момент може да се окажете сами и изоставени.

ВЕЗНИ 

Работа: Ако сте планирали ново начало, поставете го през първата половина на месеца, защото след 13 август Меркурий е вече в ретроградното си движение и забранява подписването на договори и инвестициите. Ако го сторите инатливо, загубите са за ваша сметка. Съобразете се с този факт, за да не се окажете без лев.

Здраве: В началото на месеца не прекалявайте с течностите, защото Луната е нарастваща. Пазете се от проблеми с бъбреците и от възможност за образуване на песъчинка в пикочния мехур в дните 24-26 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните да не са прибързани, защото може да забъркат такава каша, че да съсипят отношенията си. Ако сте сгрешили поднесете извиненията си, вместо да избухват спорове и разправии.

СКОРПИОН 

Работа: Не бива да позволявате близки, роднини и приятели да ви използват, ако видят че се радвате на добри приходи, за да не се окаже, че сте пропилели шанса си за инвестиции, които е задължително да обмислите добре. Начинанията може да ви донесат успех само до 13 август, заради започващото ретроградно движение на Меркурий.

Здраве: Не са изключени проблеми с простата при мъжете и с кръвоизливи при жените, особено в дните 26-28 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Склонни да спорите и да критикувате, дори и по време на лятната отпуска. Не пренебрегвайте домашните си задължения. Няма да се изложите пред съседите ако напазарувате семейно за целия месец. Така ще си спестите честото слизане до кварталния магазин.

СТРЕЛЕЦ 

Работа: Научете се да прощавате на колегите и деловите си партньори, колкото и невъзможно да ви се струва, за да не съсипете бизнеса си или да се наложи да смените работата си. Забравете за договори и инвестиции след 13 август, защото Меркурий започва своето ретроградно движение.

Здраве: Пазете се от обостряне на хронични проблеми с черния дроб или жлъчката в дните 1-4 и 28-31 август, когато Луната е във вашия знак. не прекалявайте с алкохола.

Любов: Ако нараните половинката си и отношенията ви може да се разпаднат за миг, дори и ако имате много години семеен стаж. Търсете нова връзка, само ако дълбоко в себе си сте се убедили в правотата си, че бракът ви не е мечтания и живеете по навик.

КОЗИРОГ 

Работа: Бъдете умерени, за да не се окажете извън пътеката, по която вървите. Успявате да наложите идеите си и ще получите помощ от вашите колеги, но забравете за начинанията и инвестициите след 13 август, заради ретроградното движение на Меркурий. 

Здраве: Предпазвайте се от травми по време на екскурзия или почивка и от алергии заради некачествена храна, особено в дните 4-6 и 31 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Ако сте семейни бъдете умерени и тактични и  вземете активно участие в домакинските задължения. Не допускайте намеса на роднини в отношенията ви, защото вредата ще е за брака ви.

ВОДОЛЕЙ 

Работа: Ако имате възможност, вземете си отпуск, а ако вече сте си почивали, отхвърлете изостаналите служебни задачи и се замислете с кого е необходимо да прекратите отношенията си, за да не пренасяте проблемите в следващите месеци. Забравете за инвестициите и начинанията след 13 август, заради ретроградното движение на Меркурий.

Здраве: През този месец е нестабилна нервната ви система, ако сте се преуморили. Пазете от травми вените и сухожилията си в дните  6-8 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Въпреки вашия консерватизъм в любовта и интимността може да залитнете в извънбрачна връзка и да се решите на раздяла, ако сте създали семейство по време на Съдбовна забрана за брак или с партньор неотговарящ на вашия интелект.

РИБИ 

Работа: Не бъдете щедри, защото ще си създадете врагове заради завист, но и ще се наложи да блокирате професионалните си планове и инвестиции, които са възможни само до 13 август заради започващото ретроградно движение на Меркурий и при провал нямате шанс да предприемете положителен обрат.

Здраве: Засилете задължително имунната си система и си почивайте повече, особено в дните 8-11 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Месецът е изпълнен с трудности, породени от странични причини и може да се окаже, че без искате сте съсипали семейните си отношения.  Не бъдете заядливи ако ви молят да помогнете в домакинството или да напазарувате. Можете да отидете семейно на почивка.