.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Какво буквално означават имената на градовете по света

Евгений Милов | преди 1 година
On The Go Tours
Снимка: On The Go Tours
Тази интерактивна карта обяснява значението на повече от 190 града

Ако сте се питали какво означава името на любимите ви градове по света, интерактивната карта на "On The Go Tours" казва доста по темата. Световният атлас представя буквалния превод и значение на имената на повече от 190 града.

Интерактивната карта е цветово разделена по категории, тъй като градовете по света основно са кръстени на пет неща - личности, животни, природа, усещания и човешки достижения.

Така 35% от градовете получават имената си от природните дадености, като Осло ("поляната на боговете") и Банкок ("район на диви сливи") са само част от примерите. Но Пекин е "северната столица", Марсилия е "пристанище", Канбера е "място за срещи", а Рейкявик е "мъглив залив".

Буквалното значение на българската столица София е "мъдрост", докато на гръцката Атина е "плаж", сръбската Белград означава "бял град", а румънската Букурещ - "град на радостта".

Разгледайте интерактивната карта тук, за да получите по-подробна представа за буквалното значение на имената на големите градове по света.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?