.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как изглеждат 200 калории при различните храни

Евгений Милов | преди 1 година
Wisegeek
Снимка: Wisegeek
Снимки, които ще ви отворят очите за нещата, които ядете

Чудите ли се как изглеждат 200 калории от любимите ви храни? Сайтът Wisegeek има отговор за 71 различни храни, който можете да видите - плодове, зеленчуци, ядки, зърнени продукти, дори някои популярни напитки.

Всичките са фотографирани, така че лесно можете да разберете как изглежда точното количество от 200 калории при различните продукти, а някои със сигурност ще ви изненадат.

Пакетираните храни с изкуствено добавена захар са най-калорични спрямо размера, в сравнение с обилното количество зеленчуци, което получавате срещу същите калории. Желирани мечета или броколи? Сега вече лесно ще направите правилния избор. 

Средният препоръчителен прием е около 2000-2500 калории дневно, в зависимост от пола и телесното тегло. Което с други думи са около 10 порции по 200 калории дневно. Вижте следващите примерни снимки, които ще ви отворят очите за нещата, които ядете.

Wisegeek
Снимка: Wisegeek

588 грама броколи = 200 калории

Wisegeek
Снимка: Wisegeek

385 грама ябълки = 200 калории

Wisegeek
Снимка: Wisegeek

150 грама яйца = 200 калории

Wisegeek
Снимка: Wisegeek

28 грама масло = 200 калории

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?