.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да си направим розова вода за кулинарни нужди

| преди 3 години
розова вода
Снимка: iStock
Придава фин и деликатен аромат на всичко, което вкусите

Розовата вода е чудесен козметичен и кулинарен продукт. Тя е и един от символите, с който България е известна по целия свят. Ароматната течност може да си приготвите лесно в домашни условия. Използва се за приготвяне на десерти, сиропи или като добавка към чая. Придава фин и деликатен аромат на всичко, което вкусите.

Продукти:

750 мл филтрирана вода
3 големи цвята от рози, нетретирана с химилаки
½ чаена лъжичка лимонов сок

Как се прави

1.Пригответе розова вода в деня преди този, в който искате да я използвате за сладкиши или чай.

2. Сложете водата да заври в тенджера. Добавете розовите листенца и лимоновият сок, след което спрете котлона. От цвета използвайте само листенцата. Покрийте с памучна кърпа и оставете така цяла нощ.

3. На следващия ден прецедете и сипете розовата вода в голяма, стъклена кана.

 

Ключови думи:Вода, Роза, Розова Вода
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?