.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Йо-йо диетите са полезни

Евгений Милов | преди 2 години
Йо-йо диета
Снимка: iStock

Въпреки бързото връщане на килограмите след диета, йо-йо ефектът (освен, че не вреди) е полезен за здравето.

Резултатите от изследване на д-р Дейвид Алисън от "Alabama University" в Бирмингам сочи, че многократните ударни хранителни режими не вредят на затлъстелите опитни мишки, а подложените на серийни диети животни дори живеят по-дълго от неспазвалите диета за отслабване.

Йо-йо диета
Снимка: iStock

Експертът сравнява йо-йо диетите с профилактичните прегледи при зъболекар, който почиства плаката, която отново се появява след няколко месеца, въпреки почистването на зъбите с четка и конец през това време. Оксфордската диетоложка Сюзън Джеб подкрепя тезата – по-добре човек да се стреми да свали излишните килограми, отколкото да не предприема нищо. 

Авторът на "The Diet Myth" проф. Тим Спектър от лондонския "King's College" обаче остава противник на йо-йо диетите, защото в дългосрочен план ударните хранителни режими водят до увеличено тегло.

Йо-йо диета
Снимка: iStock
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?