Смята се, че има различни видове сродни души. Някои идват единствено с цел да ни научат на нещо конкретно. Други –  за да разбият живота ни, какъвто го познаваме и да се пробудим за своя истински път. А трети се появяват в живота ни, за да се огледаме в тях и да преживеем същността. В езотеричните учения се смята, че съществуват 5 вида сродни души, които всеки от нас ще срещне в живота си. Как да ги познаем? На какво ще ни научат? Какво да очакваме? В тази статия ще се спрем на първите два вида.

1. Сродната душа на приятелството

Понякога срещаме един човек и сякаш пасваме един на друг като две парченца от пъзел. Още от момента, в който се погледнем. Имаме усещането, че го познаваме от много отдавна, дори ако фактологично се познаваме само от няколко минути.

Още от първата ви среща във вас се появява радостно усещане, сякаш виждате приятел за първи път от много, много време. Може да усетите, че разговорът с него ви завладява до такава степен, че и двамата не искате да се разделите с часове.  Имате усещането, че този човек ви познава отдавна, разбира ви още преди да сте казали нещо и ви приема такива, каквито сте.

Този вид сродни души често се описват като приятелски. Те ви познават по-добре, отколкото самите вие познавате себе си. Поради тази причина са изключително важно огледало в живота ви. Те ви „разбират“ по начин, които никой друг не прави, и ви помагат както да опознаете себе си по-добре, така и да вземете важни решения, които ще трансформират живота ви.

Сродната душа на приятелството е подарък и човек трябва да бъде изключително благодарен, когато този човек пресече житейският му път. Защото тази сродна душа е тук, за да остане.

2. Сродната душа, която ще разбие сърцето ви

Втората сродна душа сякаш ни тласка в другия спектър на махалото. Докато сродната душа на приятелството превързва душата ни и ни изцелява, вторият тип сродни души ще направи точно обратното – тя ще разбие сърцето ви на парчета.

Някои наричат този тип сродни души “пламъци близнаци”, а връзката с тях обикновено е интензивна, трудна и много болезнена. Тази сродна души не идва в живота ви, за да ви направи щастливи, не. Тя просто ще ви накара да чувствате най-много и най-интензивно.

Тази сродна душа няма за цел да ви остави в зоната на комфорт. Тя идва, за да ви разтърси. Да разбие представите ви. Да преобърне живота ви такъв, какъвто го познавате. Тя ни предизвиква да поставим под въпрос всичко, което сме мислили, че знаем за себе си, за другите и за света.

Който е срещал тази сродна душа в живота си знае, че след тази среща живота се дали на две – преди този човек и след това. Много често тази среща ни оставя разбити на пух и прах. Но въпреки това след време разбираме, че този човек ни е помогнал да се превърнем в хората, които сме днес.

Обикновено тя идва в живота ни през булото на романтична връзка, която в началото неустоимо ни съблазнява, само за да ни остави с усещането, че сме били прегазени от влак и пометени от торнадо. Едновременно.

Възстановяването след този тип срещи отнема време. Важно е след срещата с тази сродна душа да не се хвърляме в друга връзка, а да си дадем време, в което да излекуваме раните си, да се изцелим, да се трансформираме. Само тогава ще сме готови за следващата среща.

Едно е сигурно. Когато сърцето и представата ни за себе си са били разбити така имаме шанса да се изградим по напълно нов начин, който в много по-голяма степен съответства на целите на душата ни.

Вижте повече за сродните души в сайта Frida.bg.