Да се насладим на красотата на разпукващата се зора можем от всякъде, но морските изгреви като че ли са с най-много цветове и игра на светлината. 

Когато изгревът е на морето, това му придава допълнително очарование, заради отблясъците във водата, тънките мъглици, звуците от чайки, гларуси, жаби и цикади, създаващи мистичност, романтично пърпорещите рано сутрин рибарски лодки и т.н. Направихме кратка селекция от места, на които може да посрещнете най-красивите изгреви по Българското Черноморие.

Русалка

Снимка: istockphoto.com

Курортът се намира на Северното ни Черноморие. Разположен е в уникалния природен резерват „Птичия залив“, северно от нос Калиакра. Има прекрасни насечени скали, а пясъкът е фин. Крайбрежната ивица е изпълнена с малки, закътани заливчета. Растителността е богата, което освен красота за окото, създава и приятна прохлада. Има изключително много птици, а докато се излежавате на пясъка може да ви наобиколи дори лисица. Ваканционният клуб разполага с бунгала, някои от които стари, други реновирани. И в двата случая разполагате с доста обширно пространство и сте буквално на брега на морето. при късмет, може да посрещате изгрева и от терасата си.

Крапец

Снимка: istockphoto.com

Волните хипарски души познават тези брегове много добре. Пясък и гора - най-добрата комбинация за къмпингарите. Наричат Крапец "последното спокойно кътче на Черноморието". Тук няма огромни all inclusive хотели, което е добрата новина за много от желаещите спокойна лятна почивка. Само на километър е Дуранкулашкото езеро с множество птици, риби, змии, раци. На самият плаж, на по-малко от 300 метра от къмпинга, се намира бар "Изгрев“ - пристанище за веселите купони и наблюдаване на красивите изгреви. 

Варна

Снимка: istockphoto.com

Да посрещнеш изгрева в големия град е лесно, когато градът е Варна. Двете култови места на плажа - Menthol и Cubo, оставят шезлонгите си през целия сезон на пясъка. Така че може да посрещнете лятното слънце от тук, комфортно поседнали. На тези места винаги има по някой ентусиаст, който се взира в хоризонта рано сутрин. Ако идвате няколко дни последователно, със сигурност ще се сприятелите. 

Арапя

Снимка: istockphoto.com

В сезона малкият залив се изпълва с каравани и кемпери. Ако сте от щастливите собственици, може само леко да отвесите перденцето и да се насладите на изгрева. На задна линия са разположени бунгалата. Ще ви отнеме не повече 3 минути, за да дойдете до плажа. 

Царево

Снимка: istockphoto.com

Продължаваме с предложенията за места за посрещане на изгрева на юг. Известен като Василико̀ и Мичу̀рин, Царево е градът, разположен на полуостров с много разчленена плажна ивица. 

Синеморец

Снимка: istockphoto.com

Раят на изгревите, но и на залезите. Морското селце къта в скалистите си пазви невероятни красоти. Най-красивите изгреви са на плаж Велека. Просто сутрин рано заемете своето място над скалните образувания Корабите, на къщичката за наблюдение на птици, на поляната пред бар "Кораба" или просто седнете на някоя от крайбрежните скали в северната част на селото и наблюдавайте. 

Обзор

Снимка: istockphoto.com

Градчето е запазило очарованието на достъпен плаж и ниски хотели до него. Пясъкът е ситен, златист, а водата бързо се затопля. По изгрев на плажа може да срещнете само тези, които правят сутрешния си крос, позадрямал пазач на заведение и много гларуси. Просто сядате на пясъка или на някой от оставените шезлонги с шалтета и се наслаждавате на раждането на новия ден. 

Ще се радваме да ни споделите и ваши снимки и идеи за места за посрещане на изгрява