Една от най-красивите и обичани актриси Елена Петрова, която е и гласът на любимия ни LadyZone.bg, бе обявена за жена на годината в категорията за най-добри актриси.

Звездата от сериала на bTV “Стъклен дом” получи наградата от списание Grazia, което за пета поредна година обяви своята класация на най-прекрасните, успели, благородни и въздействащи български дами по време на церемония през уикенда в София.

Елена Петрова се пребори за наградата в конкуренцията на друга звезда от “Стъклен дом” Яна Маринова и на също толкова прекрасните звездата от “Пълна лудница” по bTV Мария Сапунджиева, президентшата Деворина Селянска във филма „Мисия Лондон“ или именно – Ернестина Шинова, както и младата актриса Яна Титова.  

Още две много обичани дами  – Мария Игнатова и Алекс Раева пък отнесоха титлата телевизионен дует. Двете спечелиха сърцата на зрителите след като блеснаха в ролята си на водещи в първия сезон на реалити формата „България търси талант” по bTV.

За лице на модата бе избрана Мис България 2010 Ромина Андонова. 21-годишната красавица се появи на церемонията със страхотна прозрачна рокля в черно.

Всъщност явно черното беше любимият цвят не вечерта, като повечето дами заложиха именно на класическия нюанс.

Приятната изненада на вчерта с оказа младата певица Рут. 20-годишната талантлива дама взе приза в категория “Музика” в конкуренцията на имена като Галя и Лора Караджова.

В категория “Спорт” пък бяха определени цели два победителя – четирикратната световна шампионка по борба Станка Златева, която завоюва последната си титла през септември, както и ансамбълът ни по художествена гимнастика. Нашите момичета взеха бронзовите медали на световното в Москва тази година, което си е истински подвиг в този спорт.

Наградите бяха определени с гласуване от читателите на списанието.

Тази година традиционната специална награда бе присъдена на актрисите Илка Зафирова, Мария Статулова, Цветана Манева, Татяна Лолова и Емилия Радева.

Вижте снимки от церемонията горе в слайдшоуто