За двойките, които практикуват нетрадиционен секс или обичат да експериментират с нови неща, използването на кодови думи за сигурност, е нещо нормално. Дори в повечето случаи задължително. Това са думи или изрази, за които и двамата партньори се разбират предварително, че ще използват в момент, в който са достигнали предела на комфортната си зона – когато започват да се чувстват странно или да изпитват повече болка, отколкото удоволствие. Кодовите думи заместват „Спри“, „Стига“, „Достатъчно“.

И защото вероятно е било изключително интересно да се знае кои думички двойките използват най-често по време на секс, ново изследване ни показва кои влизат в топ 10:

1. Червено
2. Ананас
3. Банан
4. Портокал
5. Праскова
6. Ябълка
7. Ванилия
8. Жълто
9. Синьо
10. Еднорог

Изводите: 3 цвята и 5 вида плод са в топ 10 на най-често използваните думи за сигурност по време на секс, обобщава изследване, проведено от английския бранд за секс играчки Lovehoney сред 1300 възрастни. Още интересни думички, които са били споменати в проучването, са балончета, чадър, птицечовка. Искрено се посмяхме на кодовата дума Доналд Тръмп, която също е била посочена от съвсем реални хора. А вие имате ли си подобни думи с вашия партньор?