.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Цветница е!

LadyZone.bg | преди 4 години
Момиче с цветя
Снимка: fkids.ru
Цветница се отбелязва задължително в неделя, седмица преди Великден

Днес е Цветница – един много светъл и красив празник, който се отбелязва задължително в неделя, една седмица преди Великден и ден след Лазаровден. Известен е и под имената  Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или Палмова неделя.

Лазаровден и Цветница - природата се възраждаОтбелязваме светли християнски празници - с върбови клонки и хоро

На този ден християнската църква чества влизането на Иисус в Йерусалим в дните преди еврейската Пасха. Според новозаветните евангелия, Христос пристига в града, яздейки магаре, а вярващите го посрещат, като разстилат пред него дрехите си, палмови и маслинови клонки.

Символ на празника у нас е върбовата клонка, която трябва да бъде осветена в църквата и занесена у дома за здраве. От нея се сплитат венци, които се поставят на входната врата – те пазят къщата от влизането на зло и болести.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?