Необходими съставки: шаран (големината му зависи от това за колко човека готвите) ; лимонов сок; сметана; мед; сол

Начин на приготвяне: Измийте и почистете шарана. Изчистете вътрешностите, хрилете и люспите. Нарежете го на порции, както ви харесва.Посолете рибата и я залейте хубаво с лимоновия сок. След това го намажете обилно със сметаната (200-300 гр. сметана за 2 кг. риба). Разтопете меда до течно състояние и залейте кожата на рибата – освен приятен сладникав вкус, благодарение на меда, рибата ще придобие и чудесен цвят при печене.По желание добавете малко стръкчета розмарин, но не прекалявайте, защото той има доста силен и натрапчив аромат.

Поставете вече овкусения шаран в торбичка за печене с цялата сметана. Печете в загрята фурна на 180-200 градуса за около 30-40 минути.

Не е традиционната рецепта за пълнен шаран, но за работещите жени е  бързо и много вкусно решение, с което да посрещнат любимия празник.