Някои личностни характеристики са свързвани с астрологичните знаци. Но знаете ли, че и това на какви рискове е изложено здравето ни в голяма степен зависи от месеца на раждане.

Януари – упорити
Хората, родени в първия месец на годината, са бдителни, често поучават останалите как да живеят, какви хапчета да вземат, когато са болни, какви техники да прилагат за бърза релаксация и оздравяване. Родените през януари най-често имат проблеми с кръвното налягане. Причината често е в емоциите и излишните притеснения, които изпитват.

Февруари – непокорни
Те имат силна връзка с вътрешното си аз, свободни са, чувствителни, но понякога агресивни. Един от най-често срещаните проблеми на родените през февруари са килограмите. Те могат и да не застрашават здравето им, но със сигурност водят до дискомфорт.

Март – срамежливи
Щитовидната жлеза е слабото място на хората, родени през март. Колкото по-рано установят този проблем, толкова по-лесно ще намерят адекватно решение. Отнема им време, за да изградят доверие с други хора, но когато го направят, изграждат изключително надеждна връзка.

Април - алтернативни
Най-застрашени места от тялото при родените през април са кожата и зъбите. Предразположени са към дерматити, които се проявяват сезонно. Обичат да четат за алтернативните начини на хранене и спортуване и често ги прилагат в ежедневието си. Атлетични натури, склонни да живеят на ръба. Те винаги бързат, за да изпитат нова тръпка.

Май – мечтатели
Ставите са слабото място на родените през май. Заради разсеяността си често им се случва да изкълчат крак или ръка. Добри са в спортовете, стига да са достатъчно концентрирани. Аналитични личности, които са особено привлекателни за другите.

Юни – енергични
Притежават особен магнетизъм, които привличат околните. Всички обичат да ги слушат, докато говорят. Водят активен начин на живот. Натоварват очите си прекалено много, поради което от ранна възраст може да им се наложи да носят очила.

Юли – чувствителни
Хипохондрици, които могат да превърнат и най-дребния проблем в животозастрашаваща болест. Предразположени са към настинки, грипове и всякакви вируси. Слабото им място е лигавицата на носа. С тях винаги е забавно. Техният безгранична дух им позволява лесно и бързо да трупат опит.

Август – хаотични
Застрашени са коремните им органи и стомашно-чревния тракт, най-вече заради нездравословната и хаотично приеманата храна. Те често са на диети или на специални режими на хранене. Родените в осмия месец от годината са лидери и вдъхновяват околните.

Септември – перфекционисти
За родените през този месец рисковете се крият в чувствителните им стомаси. Киселини и разстройство са най-честите симптоми, които те имат. Слабо място им е гърлото, затова трябва да внимават с газираните и студените напитки. Околните очакват много от тях и те се стараят да го дават. Понякога изпаднат в крайности, което може да породи конфликти и да напрегне междуличностните взаимодействия.

Октомври – нежни
Родените през октомври се радват на добро здраве. Застрашени са най-вече от косопад. Сприятеляват се лесно и са приказливи. Тези независими личности обикновено са оптимисти и за тях чаша винаги е наполовина пълна.

Ноември – потайни
Силно емоционални, един от големите рискове пред тях е да разклатят именно душевното си здраве. Имат изключителната способност да се съсредоточават дори в много напрегната обстановка. Ако са вътрешно мотивирани, ще направят и най-трудните неща, без чужда помощ.

Декември - инати
Подхождат скептично към лечението, предписано им от лекаря. Обичат да се информират допълнително от приятели, сайтове и форуми. Рядко боледуват. Влияят се от сезонните вируси. Противопоставят се на ограниченията, които им поставят околните. Склонни са да влияят на другите. Забавно е да сте в тяхната компания.