Темперамент и зодия са двете неща, свързани като скачени съдове. Огнените Овни често избухват заради дреболии, а Девите пацифисти ще донесат от 9 кладенеца вода само и само да си спестят караницата. 

Овен
Сърдят се често и дълго. Те са кибритлиите в зодиака и могат да се обидят дори от нещо малко. Гневът им пламва бързо и трудно изгасва. Не им минава само с извинение. Трябва наистина да почувстват, че съжалявате за грешката си. Имат нужда от време, за да затихнат емоциите им.

Телец
Телците са чувствителни и трябва да сте особено внимателни с думите. Вътрешният им свят е богат и крехък. Особено обидчиви са, когато става дума за личните им чувства и външния вид.

Близнаци
Добродушковците на зодиака - трудно им е да се сърдят и не разбират, когато другите го правят. Предпочитат скандалите да се потушават с разговори и често отстъпват. 

Рак
Сърдят се често, но таят чувствата вътре в себе си. Трупат по много и дълго. Точно това им навлича и здравословни проблеми. Избухват еднократно и завинаги. 

Лъв
Преди да се разсърдят, Лъвовете ще се опитат да проявят разум и да разгледат проблема от всички страни. Предпочитат да разговарят, отколкото просто да замълчат. Ако се разсърдят, значи наистина много им се е събрало. За да преодолеят негативните си емоции, могат просто да заспят. Когато се събудят, може и да им е минало. 

Дева
Ненавиждат ситуациите, в които някой им се сърди. Винаги търсят контакт и се извиняват дори да не са виновни. Добродушни са и не обичат скандалите и обидите. Предпочитат да отстъпят, вместо да изострят отношенията си с някого. Когато се разсърдят, го правят с истинско огорчение и мъката им е наистина голяма. 

Везни
Ако решат да ви се разсърдят, може да е завинаги и просто да ви изхвърлят от живота си. Ако не го направят рязко, то със сигурност ще разбирате, че са променили отношението си във всеки следващ жест и реплика.

Скорпион
Сърдят се изключително дълго време и много трудно се извиняват, дори и да осъзнават, че са виновни. Самолюбието им е огромно и за себе си те винаги са прави. Обичат да бъдат обгрижвани и често не виждат по-далеч от собствената си камбанария. Заради особената си себичност им се случва да загубят добри приятели. 

Стрелец
Ако разсърдите Стрелец, бъдете сигурни, че той ще намери удобен начин да ви върне стореното. И ще го направи с цялата прецизност, на която само той е способен.

Козирог
Не се обиждат лесно, защото обикновено са разсеяни и не слушат какво точно им се говори. Над нещата са и дребните провокации не ги впечатляват.

Водолей
Не е в природата им да се сърдят. Тактични да и правят забележки много внимателно. Притесняват се да не засегнат околните особено много. Очакват същото от околните и не понасят висок тон и резки изказвания. Ако някой ги обиди, предпочитат да излязат на разходка, вместо да се замесят в скандали и интриги. 

Риби
Сърдят се често, и то за дребни неща. Обичат да водят спорове не само за да докажат, че са прави, но и заради самият спорт. Могат да дъвчат една и съща тема дълго време. Мъката от нанесена обида ще удавят в алкохол.