Световнопризнатият астролог Линда Гудман хвърля светлина върху любовните взаимоотношения и дава отговори на въпроса защо честно срещаме трудности при намирането на правилния партньор с книгата "Знаците на любовта". Линда Гудман е сред най-популярните и обичани имена от феновете на зодиакалните знаци по целия свят. Наличната информация за живота й е оскъдна, но това, което е добре известно на всички, са познанията и дългогодишния й доказан опит в сферата на астрологията.

Едно от най-популярните й произведения – "Знаците на любовта" (с подзаглавие "Нов поглед към човешкото сърце"), излиза на български език в ново издание. В мащабното четиво астроложката разглежда характерните черти и особеностите на дванайсетте астрологични знака, посочвайки силните и слабите им страни и съветвайки как да изберем правилния партньор, приятел и спътник в живота според зодията.

Любовта, твърди Гудман, има чудотворна сила, която е в състояние да превърне всяка мечта в реалност, да промени всяка ситуация в наша полза и да ни заведе до това, което искаме най-силно. Всичко, което трябва да направим, съветва гуруто на астрологията, е да обичаме достатъчно силно и достатъчно дълго.

Мери Алис Кемери (1925–1995) е истинското име на Линда Гудман, родена в Моргантаун, Западна Вирджиния, САЩ.  Астролог и автор на не една и две книги, свързани с астрологията, Гудман е също и нумеролог. "Знаците на любовта" е международен бестселър, който излиза за първи път през далечната 1980 г. От тогава до сега книгата претърпява множество преиздания в редица страни из целия свят. От книгата на Линда Гудман научаваме кои са тези енергии, както и как да ги насочим в живота си, за да открием, задържим и осмислим любовта.

"Случва се мъж и жена да се срещнат и веднага да разпознаят в очите на другия своята половинка. Очите правилно са наречени "прозорец на душата". Този мъж и тази жена имат чувството, че познават дори гласовете си: досущ като мелодия, която звучи в главите им. Те начаса долавят неоспоримия факт, че са били, са и трябва винаги да бъдат едно цяло, въпреки че векове наред може да са се борили против съдбата си и да са се мъчили напразно да не бъдат заедно. Почти в момента, в който се срещнат и се погледнат, техните души се разпознават и радостни се втурват една към друга, забравили норми и обичаи, всички добри обноски, защото са водени от вътрешното познание, което е твърде всеобхватно, за да бъде отричано. По необясним начин, без да са си казали и дума, те знаят, че само ако са заедно, ще постигнат съвършенство; ако са заедно, ще се осъществят във всичко. Често наричаме подобно мигновено магнетично привличане "любов от пръв поглед", която никога не е случайна и съществува съвсем реално. Не може да е просто съвпадение, че хората, родени един за друг, се срещат в определен момент. Техните пътища се пресичат именно защото така е предопределено на едно по-висше равнище на Осъзнаване. Това е резултат от действието на определени духовни енергии", пише Гудман в "Знаците на любовта".

Предлагаме ви да прочетете откъс от книгата, издадена от "Сиела".

Снимка: Сиела

ДВАНАЙСЕТТЕ ТАЙНСТВА НА ЛЮБОВТА 

Мъжът и жената изпитват огромна потребност да бъдат обичани. Рухваме духом не при мисълта, че ще се разболеем или ще обеднеем, а от страх, че ни­кой не мисли за нас, никой не ни разбира. Отчаяно търсим любовта, независи­мо колко здрави, богати или мъдри сме, защото нейна алтернатива е самотата. Любовта е блян както на небето, така и в ада, и за светците, и за грешниците, търсим я навсякъде и това в Епохата на Водолея, по време на сексуалната ре­волюция, ни отвежда на доста странни места. 

Кажи какъв е този ламтеж за секс? 

Защо всички тези хора ходят на порнографски филми, 

а онези пък не ходят... 

И циниците, и идеалистите, пуританите и проститутките, фригидните и свръхнадарените, мъжете, които смятат, че жените им трябва да си стоят вкъщи, и привърженичките на еманципацията, които четат Браунинг, и хо­рата, които разлистват „Плейбой“, онези, които гледат анимационни филм­чета, и хората, които се прехласват по най-новия шведски еротичен филм – всички търсят едно и също. Независимо по кой път са поели в стремежа да са щастливи, вътрешната потребност, която им вдъхва сила, е любовта. Не да обичат. Не да бъдат обичани. А да споделят любовта. Да обичат и да бъдат обичани. 

Защо продължителната споделена любов се среща толкова рядко? За да постигнеш пълна хармония с човека, за когото си роден, трябва да усвоиш уроците на дванайсетте слънчеви знака. Да овладееш мъдростта на дванай­сетте тайнства на любовта. 

Пътуваме около астрологичното или кармичното колело на живота, прераждаме се под различни слънчеви знаци и понякога напредваме бързо, а друг път едвам кретаме и многократно се връщаме в сектора на даден слънчев знак, за да усвоим стари уроци – ние се развиваме и усъвършенства­ме, всеки със своя скорост. Принудени сме от свръхсъзнателното си „Аз“ да овладяваме положителните качества на дванайсетте знака и да премахнем от характера си отрицателните страни, за да се превърнем в цялостни лич­ности, достойни да се слеят със своята сродна душа. В копнежа ни за любов е заложена нашата метафизична мъдрост. Тайнството на живота. Езотерич­ната истина. 

Всеки слънчев знак съдържа сила, която може да се превърне в слабост, всеки слънчев знак съдържа слабост, която може да прерасне в сила по закона на противопоставяните положителни и отрицателни явления. Какво е инатът на Телеца, ако не неговото търпение, но с обратен знак? Какво е импулсив­ността на Овена, ако не отрицателната страна на неговия положителен Мар­сов кураж? Дали Лъвът ще предпочете да използва своята огромна гордост и благородство, за да закриля беззащитните, или ще избере да се превърне в без­очлив деспот на безпомощните? Дали чувствителността и предпазливостта на Рака ще се превърнат в необосновани страхове и фобии? Дали съчувствието и свитостта на Рибите ще приемат негативните нептунови аспекти – коварство, измама, затвореност и бягство от живота? Сами трябва да изберем коя поляр­ност в своя слънчев знак ще следваме. И ако направим грешния избор, трябва да преживеем отново опита на този слънчев знак, докато усвоим положител­ната му сила.