Астрономическото явление, при което в единия фокус на Луната е Земята, а другият е празен, се нарича Черна луна. Позната е още и като Лилит. В превод името й означава Тази, която краде (владее) светлината. Лилит се свързва с независимостта и силната сексуална активност на жената.
Черна луна ще наблюдаваме в нощта на 30 срещу 31 май. Липсата на втори фокус предопределя и влиянието на този вид луна.

Внимание – Черната луна може да разруши любовната ви връзка!

В миналото Земята и Луната са били едно общо космическо тяло. Луната обаче се откъсва от Земята и става самостоятелна. Земята се превръща в майката, отговорната, грижовната, хранещата, а Луната е неспокойното дете, вечно търсещото палавото, непокорното.

Луната влияе изключително силно на женската сексуалност. Лилит се опитва да открадне и да овладее това, което жената харесва. Черната луна ще постави на изпитание интимната ви връзка. Затова не се учудвайте, ако връзката ви се окаже заплашена от присъствието и влиянието на друга жена.
Черната луна отприщва и провокира скритите природни сили. На вид кротки и спокойни жени се променят буквално пред очите ви – показват друга, или може би истинската си същност. Смята се, че именно тази сила е леко позагубена във времето, но всъщност тя е абсолютно естествено присъща на жената.

Лилит е тест за любовта ви!

Не гледайте на Черната луна само като на заплаха. Дните преди и след 30.05 може да приемете като истински тест за връзката си. Тъмната страна на Луната ще влияе само временно. Тя може да изкара на повърхността доста проблеми, които съзнателно сте потиснали. Може би сега е времето да застанете лице в лице с тях, да ги решите и да пордължите.