Какво очаква всички зодии през месец май в работата, любовта и здравето научаваме от Светлана Тилкова-Алена.

ОВЕН

 

Работа: Надскочили сте възможностите си, а май ви носи трудности, обичайните, породени от странични фактори. Няма как да ги предвидите, особено ако сте занимавате с политика или развивате сериозен бизнес. Предпазливостта е задължителна, но вашия инат блокира разума ви в неочаквани моменти.

Здраве: Бъдете внимателни, ако сте прекалили с трапезите по Гергьовден. Пречистете организма си и повече се разхождайте. Избягвайте алкохола на 1-3 и 28-31 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През май ви очакват трудности, предизвикани от вас самите, заради отказа ви да говорите с партньорите си и децата си. Семейните, които имат дълги години щастлив брачен живот не бива да съсипват отношенията си, с надеждата, че ще намерят по-добро партньорство.

 

ТЕЛЕЦ

 

Работа: Бъдете умерено дейни. Пътувайте зад граница, ако няма да се натоварите с непосилни разходи. Посетете и ваши партньори в техните офиси, за да договорите конкретни действия за съвместната ви работа. При пътувания бъдете внимателни, ако сте зад волана, защото сте заядливи, а пътните полицаи не обичат противопоставяне.

Здраве: Не сте от хората, които страдат дълго, ако са наранени, но понякога сте прекалено чувствителни и раними. Такива сте и през май. Би било добре да избегнете депресивните състояния. От значение е да сте отговорни в дните 3-6 и 31 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните са готови на всичко, за да съхранят чувствата си. Използвайте всеки свободен миг, за да сте с вашите близки. Пътувайте и изживейте романтични мигове, които стабилизират брака ви.

 

БЛИЗНАЦИ

 

Работа: Не се изкушавайте да инвестирате в чужди проекти, дори и да доходоносни, или ако ви молят ваши приятели, без да сте проверили финансовото състояние на хората, които ви предлагат участие. Не спорете с ваши конкуренти, които искат да разкрият слабите ви места.

Здраве: През май не бива да подценявате здравословните си проблеми, ако се проявяват, защото са обвързани с вашето душевно състояние. Ако не се чувствате добре в своето обкръжение, защото трудно дишате въздуха с неприятни ви хора, заминете за няколко дни и ще се възстановите, особено в периода 6-8 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Влюбените и щастливи в брака, които живеете в хармония и разбирателство, да не допускат ревността да трови мислите и душите им заради интриги. Да блокират всякакви опити за вреда от съседи и роднини.

 

РАК

 

Работа: Хармонията между вас и колегите ви е от значение за работата ви. Тези от вас, които са подчинени, не бива да допускат проблеми, заради свои осъзнати  грешки, които отказват да поправят, само защото искат на всяка цена да наложат волята си. Използвайте месеца, за да изясните недоразуменията и проблемите с вашите подчинени, ако сте на ръководна позиция.

Здраве: Не се вживявайте и депресирайте заради нечие поведение, защото няма как промените хората, а и не е възможно всички да ви харесват. Не пропускайте разходките и почивката особено в дните 8-10 когато Луната е във вашия знак.

Любов: Тези от вас, които се радват на хармония, не бива да се притесняват от интригите, които роднини и познати плетат около тях, за да им създадат проблеми. Не бива да канят и да приемат досадни неканени гости у дома, включително дошли неочаквано роднини, за да са с близките си.

 

ЛЪВ

 

Работа: Не бива да се доверявате на хора, които се опитват да ви дават съвети, но не са запознати с вашата работа, или са се оказали случайно около вас. Начинанията са успешни ако работите сами. Може да се наложи да подбирате екип, а съветът ми е да бъдете внимателни. Приходите, в края на месеца са свързани с работа от изминалите четири месеца.

Здраве: Предпазвайте се от преумора и физическо натоварване. Не прекалявайте с алкохола и внимавайте да не си създадете проблеми със сърцето, ако имате хронично заболяване. Бъдете внимателни в периода 10-12  май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Бъдете внимателни в семейството, защото ако сте щастливи в брака, има роднини, които търсят начин да ви навредят, а интригите се врязват в съзнанието ви.

 

ДЕВА

 

Работа: Предупреждението към вас е да не мърморите и критикувате постоянно, ако искате да получите необходимата ви подкрепа, вместо да си спечелите неприятели дори и сред тези, чието доверие сте спечелили преди години и на които много държите, но сте ги засегнали. 

Здраве: За да сте здрави не бива да допускате проблеми със стомаха и жлъчката. Не се изкушавайте от трудносмилаемите храни. В началото на месеца, след обилните трапези, направете разтоварваща диета и изчистете токсините. Предпазвайте се от хронични проблеми в периода 12-14 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните са изкушени да флиртуват, особено ако са често на път. Месецът ги подтиква към изневери, но разочарованията са светкавични и болезнени. Не си струва да рискуват, но изобщо  не се замислят за последиците, заради които ще са страдалци самите те.

 

ВЕЗНИ

 

Работа: Не се изненадвайте, ако се окаже, че ваши служители са решили да напуснат работа, заради вашето поведение и обидните думи, които изричате към тях. Във ваша полза е да не предприемате необмислени действия и да не спорите, ако сте подчинени, за да не си изпросите понижение или уволнение, след което трудно ще си намерите работа, която да задоволява претенциите ви.

Здраве: Бъдете внимателни в периода 14-16 май, когато Луната е във вашия знак и не са изключени проблеми с бъбреците, особено ако страдате от хронично образуване на камъни. Предпазвайте се от прекалено солени и сладки храни по време на Гергьовски празници.

Любов: Ако сте семейни отношенията ви да бъдат основани на разбирателство, а не на емоционалните ви кризи и капризи, които трудно могат да бъдат задоволени. Не разчитайте на примирие, ако през този месец вземете решение за развод, без значение каква е причината.

 

СКОРПИОН

 

Работа: Без да се ядосвате планирайте времето си така, че да имате възможност да отхвърлите изостаналите задачи, но и да се обогатите с полезна информация, за да не губите дните в напразно създадено от вас напрежение. Бъдете внимателни при запознанства, защото годината на Юпитер привлича към вас и неподходящите. Рискувате да се обвържете с хора, които ще ви предадат.

Здраве: Здравето е стабилно, ако не допуснете проблемите да завладеят съзнанието ви и да ви навредят. Предпазвайте се от алкохолни отравяния, особено ако страдате от проблеми с черния дроб. Податливи сте на простуди, особено в дните 16-19 май Луната е във вашия знак

Любов: Ако сте семейни, не бива да рискувате да променяте начина си на живот, без съгласието на брачната си половинка. Нека това, което предприемате, да бъде поднесено така, че да не навреди на семейните ви отношения, стига да не е свързано с изневяра. Съхранете спокойствието и хармонията.

 

СТРЕЛЕЦ

 

Работа: Ако сте предпазливи и прозорливи по време на деловите срещи, ще заслужите не само уважението на хората, а и ще получите възможност да разгърнете бизнеса си в нова посока.  Начинанията обмислете детайлно, за да не съжалявате за неочакваните провали, които не сте предвидили или са възникнали поради стечение на обстоятелствата и неочакваности, независещи от вас.

Здраве: Предпазвайте се от алергии, от проблеми с черния дроб, от хранителни проблеми, ако сте чувствителни към нитрати. Не прекалявайте с алкохола на Гергьовден, а също и с отлежалите варените яйца, най-вече в периода 19-21  май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Не бива да допускате намесата на съветници от приятелското си или роднинско обкръжение, за да не се окажете между чука и наковалнята и да се стигне до ненужни разправии и неочаквана раздяла. Такова поведение разпалва единствено войни и отчуждение.

 

КОЗИРОГ

 

Работа: Постарайте се, дори и ако сте гневни на някого, който е допуснал грешка или не се е подчинил на разпорежданията ви, да не обиждате и да не наранявате. Не ви съветвам да уговаряте заеми или да давате такива, защото ще претърпите загуби, а рискът да се провалите финансово е огромен. Не е във ваша полза да говорите за повишение на заплатата, ако сте нечии подчинение и не са ви поканили на разговор.

Здраве: Не са изключени проблеми с костната система и травми поради невнимание, а също алергични прояви заради некачествена храна, ако сте чувствителни към нитартите в зеленчуците. Постарайте се да внимавате с какво се храните особено в периода 21-23 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните са застрашени от появата на тяхна стара любов, която може грубо да се намеси в живота им и да навреди на брака им, ако приемат среща. Близките ви се дразнят от нападките ви, че не ви помагат.

 

ВОДОЛЕЙ

 

Работа: Наложете търпение и премълчавайте, дори и ако ви се иска да спорите заядливо. Направете крачката към изясняване на отношенията с тези ваши колеги, които сте засегнали или сте критикували без причина. Ако се извините ще ви уважават още повече и ще спечелите отново тяхното доверие и подкрепа.

Здраве: Не се отказвайте от грижите за себе си, предпазете се от проблеми с костите и очите, ако имате хронични заболявания. Дори и на Великден и Гергьовден не прекалявайте с алкохола. Бъдете отговорни към здравето си в дните 23-26 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Ако сте семейни, проблемите ви са гарантирани, само защото сте се доверили на сексуалното привличане, а не на разума си. Раздялата за пореден път ще бъде драматична, до степен на отчаяние. Вместо да допускате това, стабилизирайте семейните си отношения.

 

РИБИ

 

Работа: Сами ще се справите с всичките си задължения, особено ако сте оставили незавършени задачи от предишния месец и решите да работите и в празничните дни. Завършвайки ги ще си гарантирате отлични приходи. Имате възможност да направите крачката към създаване на ваш бизнес или към съдружие с хора, които биха ви помогнали да блеснете с постиженията си, но обмислете отново намерението си.

Здраве: Усетите ли преумора си дайте почивка и стабилизирайте здравето си. Не допускайте емоционален и нервен срив, който ще ви депресира. Бъдете особено внимателни и се грижете за здравето си в периода 1 и 26-28 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Изневерите няма да са изключения, а проблемите в дома ви ще са ежедневие. Разминаването в гледните ви точки е причина за разправии с вашата брачна половинка, които ще ви изнервят и през този месец. За съжаление няма как да я промените, нито да наложите своите разбирания за семейството и брака.