Какво да очакват в работата, любовта и здравето всички зодии през месец април - научаваме от Светлата Тилкова-Алена.

ОВЕН

 

Работа: Не допускайте да ви омайват с доходоносни проекти, които може да се окажат губещи, до степен да намалите и личните си спестявания. При делови срещи, изискващи решаване на финансови проблеми, подгответе предварително вашите искания и твърдо отстоявайте мнението си. При делови запознанства не бъдете доверчиви и не допускайте до плановете новите си познати

Здраве: Внимавайте да не навредите на здравето си с преумора, която е ваше типично състояние, а също и заради отказа ви да приемате витамини или да направите диета, ако страдате от наднормено тегло. Предпазливостта и почивката са задължителни в периода 4-6 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През април изобщо не се съобразявате с брачната си половинка. Рискувате да се усъмни във верността ви и ревността й да стане причина за отдалечаването и дори раздялата ви, а вие едва ли искате семейни драми.

 

ТЕЛЕЦ

 

Работа: През април имате благоприятната възможност да промените средата си, но изчакайте, проверете отново дали е необходима цялостна промяна, включително на работното ви място или може само да обогатите офиса си с нови полезни хора. Не се доверявайте на протекции, а разчитайте само на себе си.

Здраве: През месеца се радвате на добро здраве, като само от вас зависи да го съхраните. Не пропускайте почивката си и не си внушавайте, че можете да се справите с липсата на достатъчно сън. Внимавайте и се предпазвайте от инфекции, особено в периода 6-8 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Ново начало в личния живот имате право да поставите, ако сте нещастни, но не се осмелявате да се разделите,  ако живеете в хармония и разбирателство самозаблудени, че Съдбата ви е дарила среща с приказен партньор.  Не си струва да съсипвате живота си.

 

БЛИЗНАЦИ

 

Работа: Не ви съветвам да се отказвате от целите си, въпреки че като сте ядосани не си мерите думите и сте странно несговорчиви и на моменти досадни за вашите колеги и партньори. Не проявявайте щедрост, ако ви молят за финансова помощ, защото ще ви измамят. Рутината ви носи полза.

Здраве: През този месец се предпазвайте от простуди и внимавайте с храната, за да избегнете неочаквани алергични реакции, които може да се превърнат в хронични. Бъдете внимателни заради податливост на простуди и проблеми с белите дробове в периода 8-11 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Ако не се откажете да командвате и държите да ви се подчиняват, ще съсипете хармонията в дома си, въпреки че вие самите не подлежите на подчинение. Не ви съветвам да обтягате отношенията си, само защото сте решили, че ви е нужно да властвате  в дома ви.

 

РАК

 

Работа: Не бива да отлагате планираната задгранична командировка или среща в чужбина с делови партньори.  Време е да проведете разговорите за съдружие и да  подпишете договор за дългосрочно сътрудничество. Не пропилявайте добрите възможности за промени на работното място и за назначаване на нови служители. Не пилейте времето си в продължителни размисли, които ще са причина да пропуснете изгодни инвестиции.

Здраве: През този месец много от вас ще решат да постят преди Великден, но ви съветвам да се съобразите с дена си на раждане. По-добре се откажете от пълен пост, като той е особено вреден за здравето ви в периода 11-13 април,  когато Луната е във вашия знак.

Любов: През април бъдете внимателни, за да не съсипете брака си или поне да избегнете кризата. Ако ви предстоят пътувания, за да не стигнете до разправии и съмнения в изневяра, при възможност пътувайте заедно с половинката си. Така няма да създадете повод за ревност.

 

ЛЪВ

 

Работа: Заради приходите, които очаквате, а и част от тях са вече факт,  не само ще будите завист, а и ще провокирате опити да ви принудят да инвестирате. Откажете без колебание предложение, дошло от непознати, преценили че могат да ви използват, защото ако дадете съгласие трудно ще се освободите от тяхното нахалство във ваша вреда. Не давайте заеми на роднини, въпреки че може да изпитате съжаление и съчувствие.

Здраве: Наложете си такъв режим на работа и почивка, който да ви гарантира стабилно здраве, защото сте наясно, че преумората е причина както за сърдечни проблеми, така и за завишено кръвно налягане. Бъдете грижовни и отговорни към себе си в периода 13-15 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Ако имате разногласия в семейството не позволявайте  да се намесват ваши роднини, които вместо да ви помогнат ще задълбочат кризата в отношенията ви. Разговаряйте очи в очи и ще вземете сами правилното решение за вашето семейно бъдеще.

 

ДЕВА

 

Работа: Ако се налага да създавате нови делови отношения свързани с финансово сътрудничество, предпазливостта е задължителна, защото сте податливи на ласкателства от очарователни хитреци измамници. Не избързвайте с подписването на договори, а преценете дали не са рисковани. Анализирайте и осъзнайте грешките си и оценете постигнатото, за да не се налага да страдате заради неосъществените си мечти.

Здраве: Напрежението вреди на здравето ви. Не бива да прекалявате с алкохола, а ако сте на делова вечеря или на трапеза за нечий празник, забравете за обилната храна и лютите подправки, за да не си навредите на стомаха и жлъчката. Внимавайте в периода 15-17 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През април  проблемите в брака ви са заради заетост и отсъствието ви от дома. Намерете време и в почивните дни бъдете с брачната си половинка, с децата си, но не пренебрегвайте вашите възрастни родители. Не бъдете безотговорни към техните потребности, за да не страдате от чувство за вина.

 

ВЕЗНИ

 

Работа: Във ваша полза е да внимавате с инвестициите и да ги откажете, ако не са свързани с ваши проекти, за да не се окажете пред невъзможност да ги осъществите. Не бива да харчите неразумно, защото разходите може да се окажат повече от спестеното и да имате сериозни финансови проблеми. Без да се колебаете и да си слагате угризения на съвестта, поискайте да ви върнат дадените от вас заеми, дори и да твърдят че  трябва да изчакате.

Здраве: При оплаквания от болки в кръста потърсете лекарска помощ, защото рискувате да си докарате бъбречно хронично страдание. Не натоварвайте организма си с вода. Бъдете отговорни към здравето си в периода 17-19 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През целия месец търсите изгода от новите си познанства. Не си струва да изневерите с надеждата, че е временно, а бракът ви ще оцелее, защото реакцията на вашата брачна половинка може да се окаже неочаквана и раздялата да е светкавична.

 

СКОРПИОН

 

Работа: Не бива да пренебрегвате желанието на вашите колеги да ви помогнат. Внимавайте с деловите запознанства, ако не успеете да ги избегнете ги преценявайте с разума си, за да се предпазите от удари по бизнеса и позицията си. Не давайте неизпълними обещания и се справете с рутините си задължения.

Здраве: През април бъдете внимателни, защото сте податливи на простуди и инфекциозни заболявания. Въпреки това не си внушавайте болести, които не съществуват. Предпазвайте се от проблеми със здравето в периода 19-21 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През април емоцията ви подтиква към нови приятелства, докато в един момент половинката ви развихри скандал. Не си струва само защото сте прекалили с чувствителността си да провалите брака си и да сте нещастни и самотни без шанс за нова връзка, особено при дългогодишно брачно съжителство.

 

СТРЕЛЕЦ

 

Работа: Отстоявайте без компромиси позициите си при опити на конкуренти да ви вредят и няма да съжалявате. Не допускайте да ви омайват с инвестиции, незасягащи вашия бизнес. Умеете да сте убедителни и да говорите омайно, да обяснявате подробно намеренията си, да привличате нови партньори, но преценявайте предварително дали си струва да ги допуснете до бизнеса си.

Здраве: Здравето ви е зависимо от вашето психическо състояние. Не прекалявайте с алкохола и не търсете утеха в чашката. Предпазвайте се от проблеми с черния дроб и от алергии в периода 21-23 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През април и в брака ви очаква ново начало - разпалване пламъка на вашите чувства или раздяла, ако бракът ви е нещастен и вече една издържате на напрежението в дома си. Споделените чувства са гаранция, че отново ще бъдете щастливи, а охладнелите необратимо допускат раздяла, развод и и ново щастие.

 

КОЗИРОГ

 

Работа: Въпреки че в дните ви властва емоцията, вие сте достатъчно прозорливи, за да не си печелите неприятели и да не обтягате отношенията си с вашите колеги. Ако имате нужда от нови служители, месецът категорично забранява интервюта за назначаване, защото не сте в състояние да преценявате правилно кандидатите, а с протекция от някого може да се окажете подведени и губещи, ако издържат тестовете, но след това си получават заплатите без да работят.

Здраве: Ако усетите неразположение не бързайте да си внушавате, че сте нелечимо болни. По-добре посетете личния си лекар или психотерапевт. Бъдете отговорни в дните 23-26 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През април сте импулсивно - агресивни дори и когато знаете, че брачната ви половинка е на ваша страна. Ако изневерите заради моментно настроение може и да се стигне до развод.  Ако нещо в семейството ви притеснява, се изяснете насаме в дома си и не давайте повод за клюки, че бракът ви е в криза.

 

ВОДОЛЕЙ

 

Работа: Няма да ви липсва конкуренция, и опит за вреда, ако сте доказали професионализма си и сте се изкачили на поредния професионален връх. Не бива да забравяте, че от вас зависи да не допускате да ви използват, защото същите тези хора целят да сринат авторитета ви и да се наместят на вашето място. Бъдете внимателни при провеждането на делови разговори и не отстъпвайте от вашите принципи.

Здраве: През април на моменти ще сте напрегнати и трудно ще намирате време за себе си, но сте длъжни да се разтоварвате и да не вредите на здравето си, на вените, ставите и особено на очите си. Бъдете внимателни в дните 26-28 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Не бива да проявявате ината си,        да се противопоставяте и да спорите, ако имате планове особено за почивните дни, различни от тези на вашите близки. За да си спестите съмненията във вашата искреност, се примирете и приемете желанията на вашите близки. Не бива да разваляте отношенията си с роднини, за да не си създадете врагове, които може да съсипят брака ви.

 

РИБИ

 

Работа: Месецът не позволява да надскачате вашите възможности, защото всички  опити инатливо да го сторите работят във ваша вреда. По-добре бъдете дейни, но до нивото на вашите знания и умения и успехът ще е с вас. А грешните крачки, които може да направите вредят и на авторитета ви и на бъдещите ви планове.

Здраве: Длъжни сте да сте отговорни към здравето си и да се грижите добре за себе си, да не се лишавате от почивка и да не прекалявате с алкохола. Бъдете внимателни в периода 1-4 и 28-30 април, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Април ви зарежда с такт, търпение и умереност всички, които са щастливи в брака. И тук съветът ми е да не допускат намесата на роднини уж за добро, защото след това ще е невъзможно да възстановят хармонията в дома си. Опитайте се да постигнете компромис, ако бракът ви не е очакваният, преди да се решите на развод.