.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5 съвета от Буда, за да бъде животът ви по-смислен

| преди 2 години
светлина
Снимка: iStock
Каната се пълни капка по капка. Мъдрият човек става такъв малко по малко, като всеки ден се пълни с доброта

Въпреки че Буда е живял между 6 и 4 век пр. Хр., неговата мъдрост и съветите му за по-добър човешки живот не само са достигнали до нас, но и продължават да са все така актуални и силни. Не е задължително хората да са будисти, за да следват съветите на Буда или просто да открият частица истина за себе си в думите му. 

„Каната се пълни капка по капка. Мъдрият човек става такъв малко по малко, като всеки ден се пълни с доброта.”
Да не забравяме, че големите пътешествия започват с малки стъпки. Всички трябва да започнем от малкото, за да стигнем до голямото. Важно е през това време да бъдем особено търпеливи.

"Всичко, което сме, е резултат на това, което сме мислили. Ако човек мисли или действа с лоши мисли, болката ще е го последва. Ако човек мисли и действа с чисти, ведри мисли, щастието ще го следва като сянка и никога няма да го изостави.”

Съзнанието е всичко, с което разполагаме и можем да контролираме. Не знаем дали утре, когато излезем за работа, няма да вали и да попаднем в задръстване. Но само от нас зависи дали ще използваме времето в задръстване, за да се ядосваме и да обиждаме околните, или да послушаме хубава музика.

„Омразата се подхранва от омраза. Тя ще престане да съществува само ако я подхранвате с любов.”
Научете се да прощавате. Колкото по-бързо, толкова по-добре за вас самите. Ако някой е слязъл на толкова ниско ниво, че ви обижда, това не значи, че и вие трябва да слизате на това ниво.

„Правете нещо само ако го правите с цялото си сърце”
За да израствате духовно, трябва да правите по нещо добро всеки ден. В древността са казвали, че Бог праща червейче на всяка птица, но не й го хвърля в гнездото. Когато влагаме всичко от себе си, за да осъществим мечтите си, няма как нещата да не се получат. Действията и вярата са човешките стъпки към намирането на червейчетата.

„Стигнете далеч – в щастието, в хармонията, в благополучието. Дайте цялото си сърце. Посейте семената на разбирането. Нека добротата ви свети в тъмното.
Опитайте се първо вие да разберете другия, а след това изисквайте той да разбере вас. За да разберете наистина какво ви казва другия, трябва първо да се освободите от гнева. Слушайте другите, опитвайте се да влезете в техните обувки, да се поставите на тяхно място, така ще бъдете по-спокойни и ще почувствате душевен мир.

Ключови думи:Живот, Съвети, Буда
С какво спите?