Много хора вярват, че нещата просто се случват и за това е виновна съдбата. Но всъщност това, което се случва в живота ни, зависи само и единствено от нас самите.  

И дори да не сме напълно наясно с това, което правим в момента, Вселената винаги ни дава много знаци, с които ни показва когато сме на верен или грешен път. Като цяло, предупредителните знаци от Вселената се появят под формата на нежелани обстоятелства и събития. Тези признаци са индикация, че енергията ни е с ниски вибрации. Нашите мисли, чувства и действия са отрицателни и това създава различни нежелани обстоятелства. Обратното - когато мислим, чувстваме и действаме в правилната посока, вибрациите са по-високи, с различна честота и животът се подрежда перфектно. 

На Земята нашите души са във физическо измерение, което е много по-плътно и нещата се случват много по-бавно, отколкото във високите, етерични измерения. Затова трябва да се вслушваме в предупредителните знаци.  

Ето няколко примера за знаци, давани от Вселената:

Първи попадаме в задръстване
Получаваме злонамерени забележки от другите
Имаме неочаквани разходи или идват удивително големи сметки 
Чувстваме чревен дискомфорт
Разболяваме се
Имаме главоболие
Загубваме или чупим различни вещи
Усещаме неприятни миризми, звуци или вкусове
Спъваме се
Забравяме често

Всеки един от тези признаци е индикация, че трябва да центрираме и да пренастроим честотата си. Когато срещнете един от тези предупредителни знаци, спрете! Поемете дълбоко дъх, излезе от ситуацията, или дори за кратко медитирайте.