Всички те са толкова известни, че името им може да бъде добавено към всяка една компания или фирма и това да е достатъчно, за да стане тя печеливша. И все пак актьорската им кариера остава това, което ги държи на върха на славата. Извън снимачната площадка всеки от тях се занимава с това, което обича и му е интересно. Знаехте ли, че...

Сандра Бълок се занимава с ресторантьорство


След като талантът на Сандра Бълок изгря за всички почитатели на Холивуд в екшъна „Скорост” и си проби път до най-престижните филмови награди „Оскар” и „Златен глобус”, тъмнокосата актриса реши, че това не е единственото поприще, на което може да се изявява като звезда. През 2006 година тя отваря Bess Bistro в Остин – столицата на щата Тексас. През 2009 година отваря врати и Walton’s Fancy & Staple general store, в който се предлагат не само храни, но и вина, цветя, малки подаръци и предмети за бита.

Звездните майки, които отглеждат децата си сами>>


Джесика Алба има собствена линия бебешки продукти


„Хъни” и „Фантастичната четворка” са филмите, които я направиха наистина известна. След като стана майка на две прекрасни дъщери, Джесика Алба започна все по-често да се занимава със своето хоби – създаването на линия екологични бебешки продукти. Днес актрисата е щастлив собственик на компанията The Honest Company, която предлага почти всичко, от което си помислите, че има нужда един мъник и неговата майка – от дрехи до витамини за бременн. Всички те, естествено, са напълно екологични.

Любимите ни прически на Джесика Алба>>


Кийфър Съдърланд е музикален продуцент


Зрителите го познават най-вече от сериала „24” и много други, в които той се изявява като блестящ актьор. Любовта му към музиката, внушителната колекция китари и неговата продуцентска и звукозаписна компания като че ли са по-малко известни на широката публика. Заедно със своя съдружник Джъд Коул създават Ironworks Music, като целта им не е да открият поредната поп икона, която да изгрее с няколко сингъла и после бързо да потъне в забвение, а да окриват таланти, които бавно, но сигурно да си прокарват път към музикалната сцена и да останат в музикалната история за дълго.

 

Елизабет Хърли притежава линия органични храни и бански


Елизабет Хърли стана известна преди време като модел и актриса. Холивудската знаменитост използва славата си за две странични занимания, които й носят съвсем не лоши допълнителни приходи. Първото е нейната собствена линия бански костюми Elizabeth Hurley Beach, които са били представяни дори в модни списания като Vogue, Hello! и Times Weekend. Второто занимания на актриса е линия органични храни, за която работи заедно с известна компания, спациализирана именно в тази област.


Луси Лиу е художник


„Ангелите на Чарли” и „Али Макбийл” са нейният трамплин към успеха в Холивуд. Сега актрисата играе и в популярния напоследък сериал „Елементарно, Уотсън”. Но през 90-те години на миналия век картини и фотографии на талантлив млад творец започват да се появяват на изложби в Европа и Америка. Подписани са с името Иу Линг. Чак през 2009 година става ясно, че това е била самата Луси Лиу, като тя самата обяснява, че не искала фокусът да се хвърля върху нейната слава като актриса, а върху изкуството. Още нещо прави изключително впечатление в нейните странични занимания – много често средствата, събрани от нейни изложби отиват за благотворителност. Така през 2006 г. събраната сума от близо 267 хиляди долара отива за УНИЦЕФ – организацията, за която тя е официален посланик.


Виго Мортенсен се занимава с фотография


Станалият световноизвестен с ролята си на Арагорн в трилогията „Властелинът на пръстена” Виго Мортенсен, но това не е всичко, което може талантливият актьор. Заради любовта си към фотографията, през 2002 г. той й брат му създават Perceval Press – издателска къща, която се занимава предимно с книги, посветени на фотографията.

 

 

5 звезди, които ще ви смаят с езиковите си познания>>