И вашият ли сандвич тостер събира прах в най-горното отделение на кухненския шкаф? Време е да го извадите, защото имаме цели пет идеи за ястия, които може да приготвите в него. И да, изобщо не става дума за сандвичи!

Снимка: istockphoto.com



Мини пици калцоне

Снимка: istockphoto.com


Нямате време за приготвяне на цяла пица в тавата на фурната? Винаги можете да направите мини калцоне в сандвич тостера. Технологията е същата - разстилате тесто върху отделенията на уреда, слагате доматен сос и любимите добавки за пица – кашкавал, колбас, зеленчуци и затваряте тестото. Печете до готовност. Времето за приготвяне се съкращава значително.

Мини омлети или яйца на очи

Снимка: istockphoto.com


В сандвич тостера можете да приготвяте както яйца на очи, така и мини омлети. За мини омлетите – чукнете яйцата, добавете сол и чер пипер, както и допълнителни съставки по желание – сирене, кашкавал, колбас, зеленчуци. Печете около 4-5 минути или до готовност.

Пържени филийки

Снимка: istockphoto.com


По същата технология може да изпечете пържени филийки в сандвич тостера. Пригответе ги, както правите обикновено и вмество в тиган, ти сложете в уреда. Те ще са готови след около 3 минути в зависимост от мощността на тостера. Ако обичате филийките с шоколад, то след като сте ги изпекли в уреда, може да ги комбинирате по две и между тях да сложите от какаовото удоволствие, след което ги пухнете в сандвич тостера за още 1-2 минути. Шоколадът ще се разтопи, а филийките ще са хрупкави. По същия начин може да процедирате и със сезонните плодове.

Шоколадови кроасанчета

Снимка: istockphoto.com


Ако имате изпитана рецепта за кроасани, може да ползвате нея. Но ако бързате и искате прясно изглеждащи, топли и меки кроасани, то ето и какъв е трикът. Сложете вече готовите мини кроасани (може и купешки) в тостера и запечете за 3-4 минути. Най-добър ефект ще постигнете, ако са с шоколадов пълнеж, който ще се разтопи и ще погали небцето, щом отхапете.

Картофени кюфтета

Снимка: istockphoto.com


Направете сместа за картофени кюфтета, както я приготвяте обикновено. Сложете по капка мазнина във всяка от секциите на сандвич тостера разпределете сместа, затворете. Печете около 5 минути, като регулярно проверявате. Така кюфтетата ще станат по-здравословни и няма да омирисвате цялата къща на пържено.