.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5 ценни съвета да спасим витамините

LadyZone.bg | преди 5 години
Зеленчуци
Как да съхраняваме хранителните продукти през лятото, за да предотвратим загниването

При съхранението на хранителните продукти под влияние на кислорода и слънчевата светлина съдържанието на витамини тяхпостепенно намалява. Това се отнася в най-голяма степен за витамин С, който е най-чувствителен и най-лесносе разрушава при въздействието на кислорода. В по-малка степен се засяга и витамин А. През лятото трябва да бъдем особено предпазливи по отношение на съхранението на хранителните продукти, поради високите температури на въздуха, които допринасят за по-бързото разваляне на храните, а оттам и до увеличаване риска от инфекции при децата.

Ето защо е необходимо да спазвате следните правила, за да бъде храната пълноценна и полезна за детския организъм:

1. Съхранявайте зеленчуците на хладно и тъмно!

За по-дълготрайно съхраняване за предпочитане е  замразяването, при което витаминоразграждащите ензими са инактивирани.

5 витамина, за които не предполагате колко са важниВижте кои са те и къде да ги намерите
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?