Повече от 50% от писанията в този материал ви звучат повече от познато? Това означава, че сте жена и трябва да престанете да правите повечето от тези неща:

1.    Да обсъждаме сексуалния живот на други жени. Така де, каквото се случва под чаршафите на Пенка, си остава там и никой няма право да я одумва и коментира за нещата, които тя е направила или не е. Личен живот. Точка!

2.    Да коментираме теглото на други жени. Ами, килограмите всеки от нас си ги носи с гордост или не съвсем. Това няма никакво значение, просто не е редно да коментираме колко тя е слаба и че ще се счупи или пък колко е напълняла и че скороще се пръсне по шевовете.


3.    Да кажем на жена „Леле, колко си слаба” е същото, като да й кажем „Леле, колко си дебела.”

4.    Да крадем нечий любим. Да, и ние сме съгласни с правилото „Всички хубави мъже са заети”, но пък чуждото лично пространство трябва да се уважава!

5.    Да правим двусмислени комплименти от типа „Косата ти изглежда чудесно, но смятам, че трябва малко да я подстрижеш.”

6.    Да изпитваме завист, когато друга жена постигне успех – в работата, в живота, в любовта. Ами да, трябва да се радваме, когато другите успяват, за да има кой да се радва и на нашия успех един ден.


7.    Да се конкурираме. Трябва да разберем, че ние, жените, сме от един от отбор – женския, този на майките, на по-умния пол и т.н.

8.    Да разпространваме слухове... Без коментар!

9.    Да избягваме да решаваме проблема с личността, с която сме в конфликт, а в същото време да се оплакваме на всички останали колко тя е лоша, подмолна и т.н. Най-зрялото решение, което можем да вземем, е да говорим с източника на проблема...

10.    Да издаваме тайните, за които сме обещали на най-добрата си приятелка, че няма да ги споделяме с никой. Просто трябва да си представим как ние бихме се чувствали, ако някой разкрие тайните ни.


11.    Да се преструваме, че сме приятелки с една жена, а в следващия момент да заговорничим и да я одумваме зад гърба й. Това сериозно ли го правим още?

12.    Да изреждаме недостатъците на други жени, за да изтъкнем колко по-добри сме от тях всъщност.