За да бъде почивката такава за всички, децата искат места за забавления, а родителите такива, на които могат поне за малко да са спокойни. Съчетанието не е лесно, но не е и невъзможно. 

За какво да следите


- чистота и спокойствие
Децата имат нужда от място за тичане и игри, а вие трябва да сте спокойни да ги пуснете да правят това.

- плажът да има ивица с плитка вода
Така няма да се притеснявате всеки път,когато малчуганът доближи водата. 

- аниматори
Ако искате да си осигурявате поне по час-два почивка на ден, а децата да не скучаят през това време, аниматорите към хотела са добро решение. Стига детето да не се притеснява от непознати, а те, от своя страна, да си разбират от работата, да са забавни и увлекателни. 

- all inclisive
Tова е услуга, като нож с две остриета. Някои родители я предпочитат, защото така не им се налага да мислят постоянно какво ще я де детето, други държат да контролират храната, която то приема, и сами да определят каква ще е.

Нашият списък с предложения

1. Синеморец - плаж Бутамята, най-близо до скалите, от които започва пътеката към плаж Липите

2. Силистар -
ситен пясък и обширна плажна ивица, истински рай за децата. 

3. Болата - красив лиман с малка рекичка. 

4. Арапя - водата е плитка в широк участък. На плажа има и детска площадка с люлка, пързалка и т.н. В близост има заведения с вкусна храна и обедни предложения, както и палачинки и катми. 

5. Иракли - плажът е обширен, без хотелски чадъри и други ограничения. Децата ще харесат тази свобода. Внимавайте, защото е неохраняем. 

6. Крапец, хотел "Яница" - край селото плажът е обширен, с мек и ситен пясък. Хотелът пък разполага с басейн, край който забавленията не спират. Има също така водни пързалки, катерушки, люлки и др. По крайбрежната алея са подредени атрактивни дървени каручки, магаренца и др. 

7. Русалка - комплексът е затворен и разполага с много зеленина. Под сламените чадъри има обособени кръгови пространства с шезлонги и пясък, където детето може да си играе в близост до вас. Плажът е със ситен пясък, но има и скали за катерене.

8. Свети Георги, Каварна - в хотелската част на къмпинга няма нищо специално за деца, но плажът, който е на 20 крачки, е изключително приятен и подходящ за деца. 

9. "Дивата патица", Езерец - мястото е малко далеч от плажа, но разполага с басейн. В двора има зоо градина с различни животни - във водните пространства плуват патици, в клетките има пауни, токачки и други животни, които са истинска атракция за децата. Има и голям дървен пиратски кораб, клатушки, пързалки и други забавления за децата. 

10. Бунгала - Джордаш, Ваканционно селище СБХ, (Шкорпиловци), Панорама, Шабла - повечето са кацнали съвсем на брега на морето, което прави плажа лесно достъпен с деца, дори да трябва да носите така досадните ви надуваеми топки, басейни, играчки за пясък, кофички и лопатки.