Това са нещата, които ви пречат да бъдете истински щастливи, често ви забавят и отклоняват от същностните неща.

1.    Да планирате срещи с хора, които всъщност не искате да видите, за да правите неща, които всъщност не искате да правите
Просто след известна възраст осъзнаваме, че животът е прекалено кратък, за да го пропиляваме с неправилните хора на неправилните места. Вместо това можем да бъдем с любими хора и да се наслаждаваме на пълноценни моменти. Какво ще кажете?

 

2.    Да продължавате да търсите перфектният/перфектната
Иронично е, но много вярно, че точно когато спрем да търсим нещо, то се появява – неочаквано и ни разтърсва из основи. Важното е наистина да се наслаждаваме на хубавите моменти, които имаме, а както знаем добре – останалото идва, когато най-малко очакваме. Нека очакването на най-малкото започне сега!

3.    Да се ядосвате, защото последният ви пост в социалните мрежи не събра очакваните от вас лайкове
Може би е време да спрете с този „социален” живот и да излезете с приятелите си навън – на пикник, разходка, кафе, обяд, ресторант, механа. Да си поговорите на живо и да видите, че ще харесат вашите „статуси” на живо много повече!

 

4.    Постоянно да се опитвате да свалите заветните „няколко килограма”
Знаете ли колко неща пропускаме, докато се опитваме да измислим коя диета да започнем, на кой спорт да се запишем и коя храна да ограничим от менюто си, за да отслабнем? Понякога е нужно просто да се наслаждаваме на това, което имаме, а не да искаме да го „загубим”...

5.    Да носите обувки, които не са изобщо удобни Ами, да, токчетата са адски секси в очите не само на мъжете, но и на всички жени. Но пък те могат да причинят много неудобства, дори и заболявания. Друго си е да се прибереш у дома и да сложиш домашните чехли, нали? А сега си представете, че по цял ден носите удобни обувки...

 

6.    Да правите точно това, което родителите ви очакват
Е, това сте го правили до 18-годишна възраст. Сега решенията ги вземате сами – дали ще бъдете за пример или не съвсем, няма никакво значение, важното е да бъдете себе си и да вземате собствени решения, последиците, от които сами ще изпитвате.

7.    Да се опитвате да направите всички щастливи Такъв филм няма. Винаги ще има някой, който не ви е разбрал, не е чул и е недоволен. Просто разберете, че не можете да огреете всички. Наистина е хубаво, когато всички около вас са щастливи и усмихнати, но за това всеки от нас трябва да положи усилия. А не само един човек!

 

8.    Да не ви е гузно, когато изхвърляте стари дрехи
Има едно правило в гардероба, което е добре да следвате – дреха, която не е обличана последната една година, значи е за кофата за боклук. Точка по въпроса и без гузна съвест!