Как сте пътешественици? Чакате ли с нетърпение втората част на нашите есенни дестинации? Ето я и нея...

  • Есенно хранене за добра форма
  • 4 есенни рецепти с мушмули
  • 5 причини да харесваш ноември
  • Още 3 интересни и апетитни блюда с тиква
  • 25 домашни любимци в костюми за Хелоуин
  • 4 страшни и забавни рецепти за Хелоуин
  • Страшни бижута за страшни дами
  • Най-лошите Хелоуин трансформации на звездите! (СНИМКИ)
  • Диета в есенни багри
  • Не забравяйте за нуждите от витамин C

Планината Хуангшан, Китай

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Планината Хуангшан (HuangShan) е едно от красивите природни места, които може да посетите в Китай през есента. Намира се в южната част на провинция Анхуей в източната част на Китай. Удивителната панорама на гранитните върхове и красивата растителност са причината и този пбект да е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното и културно наследство. Преходите са лесни, а през октомври месец гледката е най-живописна – обагрена в светло червено.Най-подходящо за посещение е времето сутрин, когато слънцето минава през листата и прави красива феерия от цветове.



Каньон Бишъп Крийк, Калифорния, САЩ

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Източното крайбрежие на Щатите е вълшебно през есента, но това не означава, че западното трябва да бъде подценено. Горите в Калифорния предлагат невероятни гледки и изживявания. Едно от красивите места там е каньонът Бишъп Крийк, разположен в планината Сиера Невада. Тук жълто-оранжевите листа контрастират по чудесен начин на скалистите върхове.

 

Питлохри, Шотландия

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Боровите гори на Шотландия не променят цвета си през есента, но предлагат едни от най-хубавите нюанси в Европа. Град Питлохри е изключително красив с архитектура от викторианската епоха, но разхождайки се извън него, по моста на река Тъмел, където може да се насладите на отразяващите се листа на дърветата върху повърхността на реката.

 

Ломбардия, Италия

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Ломбардия е административен регион в Северна Италия и е идеалното място да видите континентална Европа по-прекрасно-есенна от където и да било другаде. Листата на типичните за региона тополи стават жълти преди да паднат на земята, което украсява допълнително пейзажа.

 

Гората Данденонг, Австралия

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Днес гората Данденонг, намираща се в близост до Мелбърн, е със статут на национален парк. Ако искате да хванете есента в нейната пълна прелест тук, то ще трябва да си организирате пътуване през март месец. И не си мислете, че Австралия е само плажове, влага и сърфисти. Цветове и красиви пейзажи ще се отворят пред всеки турист, дръзнал да посети Данденонг през месец март.