.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

С правилно хранене срещу метаболитния синдром

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
Балансът е тайната на здравето

Академичната медицина определя метаболитния синдром като комплекс от симптоми: коремно затлъстяване, преддиабет, нарушен мастен профил в кръвта, високо кръвно налягане, повишени стойности на пикочната киселина в кръвта. Промяната в стила на живот може да ви предпази от метаболитен синдром или да спре прогресирането му.

Нормален холестерол и тегло в нормални граници са постижими с промяна в храненето. Предпочитайте сурови плодове и зеленчуци, сурови ядки, сварени и отцедени зърнени варива (царевица, ориз, елда, жито) и бобените варива (леща, грах, соя, зрял фасул, нахут). Подробности може да научите от аудиозаписа "С правилно хранене срещу метаболитния синдром” - разговор, излъчен в ефира на bTVRadio в предаването "За София”на 4.10.2013 г.

Хората с метаболитен синдром да запомнят фразата: "Движението е ваш приятел, пушенето - ваш враг”, д-р Рийд Туксон.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите