В далечната 2002 година бях спортен, танцувален, въобще всякакъв аниматор:) Защо казвам това ли? Във всеки случай не и да се хваля, а за да ви разкажа за наблюденията си от гостите в хотела по време на тяхната почивка.

Кои имаха желание за спорт и кои не бяха ентусиазирани за такъв вид дейности.


Като цяло желаещите да се раздвижат не бяха много! Честно да ви кажа, през лятото няма много фенове на спорта сред гостите на хотелите, като изключим професионалистите в областта. Да накараш почиващите да спортуват, макар и за час, си беше истинско геройство. Повечето хора искаха активно да си почиват - да си лежат, да се пекат, а не да им се досаждат разни аниматори. Всъщност, донякъде е разбираемо.

Гледаха сърдито и с отегчение, когато някои от нас отиваше и ги подканяше да участват в накоя спортна игра. Другите туристи пък изобщо не ни обръщаха внимание.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Понякога се чувствахме като големи досадници и лично мен това ме караше да се чувствам адски неудобно.

Все пак имаше и такива, които с удоволствие идваха на сутрешната гимнастика и степ аеробика в следобедните часове. Понякога дори сърдитковците се навиваха да участват и тогава оставаха очаровани. Смея да твърдя, че точно тези хора продължаваха най-активно заниманията си до края на почивката. Дори убеждаваха други смръщели вежди хора да участват и че спортните забави край басейна всъщност са най-добрият начин да поддържаш тонуса си и през лятната почивка.

За и против спортните активности по време на почивка винаги ще има. Но пък съгласете се, че без аниматори ще е доста скучно. Те вкарват цвят, енергия, смях и придават особено очарование на мястото за отдих, което сте избрали.

Най-важното в случаят обаче е - кое и как ще ви накара да се почувствате добре.

 

Отново ще изкажа мнение от личен опит и дано успея да ви провокирам да обърнете внимание на спортните игри по време на вашия слънчев релакс.

Ако сутрин отидете до басейна, на плажа или на поляната пред планинската хижа, за да раздвижите тялото си с лека гимнастика, ще се почувствате събудени и заредени, готови за нови емоции в летния ден.

 


Решите ли пък да натоварите мускулите малко повече, отидете на степ аеробика в следобедните часове, със сигурност ще изгорите допълнителните калории, които са се лепнали на бедрата и корема, заради вкусната храна, която предлагат (повечето) хотели.

 

Едно от най-приятните спортни занимание е водната гимнастика. Задължително опитайте, ако на мястото, в което сте отседнали, се предлага тази активност. Водната гимнастика съчетава прохладата на водата в басейна и леко мускулно натоварване. Физическите упражнения, изпълнени във водата, са изключително полезни - тялото се стяга, а целулитът няма никакъв шанс да оцелее.

 

Стрелбата с лък е доста атрактивен и изискващ сила спорт. При него също се натоварват мускулите, като по-активна е горната част.

 

Ако пак искате забавна и неангажираща игра, то това е дартс. Трябва ви само спокойна ръка и точно око.

 

Плажния волейбол винаги е бил добър повод да погледате красиви мъжки и женски тела. Той стяга мускулите на бедрата, прасците, корема, оформя ръцете и дупето. Доста пот се лее под жаркото слънце, което е повод след края на мача бързо да вземете един освежаващ коктейл.

Всички тези спортни игри в компанията на младите и усмихнати аниматори ще направят почивката ви страхотна, без да трупате излишни килограми и да лентяйствате до болка.

И все пак, ако нито едно от по-горе споменатите предложения не ви блазни ви предлагам – игра в басейна с аниматорите на хотела.

Тези игри са винаги е уникални, смешни и запомнящи се!

Като например да се съберат най-много лъжици от дъното на басейна, или пред басейна да се подават балони пълни с вода, като разстоянието всеки път се увеличава между подаващите докато един от тях не изпусне балона и водата не го окъпе.

Със сигурност гостите са забавляваха искрено. Споделяха ми, че се чувстват заредени с положителни емоции и в очакване на утрешния ден. Това вече ме радваше:)

Снимка: Личен архив



Аниматорите ще се погрижат и за вечерното ви настроение веднага след като чуете приветливото - It's showtime! *

В случай, че това не се предлага във вашия хотел - сменете го!. Шегувам се, разбира се. В този случай просто идете на дискотека и танцувайте до зори! Танците често са най-добрият спорт!

Снимка: Личен архив


 

* It's showtime! - Време е за шоу!