.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Начини за добра физическа форма

д-р Вергиния Николова | преди 3 години
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Много повече движение, повече вода, по-малко сол

Много се говори за идеалното тяло и все пак то е субективно понятие, защото идеалното тяло е това, с което имаме добро самочувствие. Когато метаболизмът се забави, тялото лесно складира подкожни мазнини и запазва натрупаните до този момент. С годините тялото по-лесно складира мазнини, вместо да изгражда мускули. Именно заради това физическата активност е много важна. Мускулите не са само символ на стегната фигура, те имат по-бърз метаболизъм от мазнините. 

Движете се много повече. Изкачвайте стълбите и не ползвайте асансьор. Съзнателно паркирайте автомобила си по-далече. Ако прибавите някаква дейност със семейството (фрисби, колело, федербал) спортните ви часове в седмицата ще се увеличат. Възползвайте се от дългите летни дни за повече разходки. Сега може да включите в графика си уроци по танци, спортни игри на открито или по-дълги разходки с домашните любимци. Най-подходящо е плуване в басейн 2-3 пъти седмично, за да възстановите формата си преди ваканцията на море. 

2110187108.jpg
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Наднормено тегло от нарушени традицииЗатлъстяаването има и психологическа страна
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите