.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как и защо да консумираме кисело мляко

д-р Вергиния Николова | преди 3 години
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Полезните микроорганизми, от които организмът има нужда

Всяко боледуване и употреба на антибиотици, намалява количеството на полезните бактерии в червата. Естественият баланс се нарушава и се увеличават болестотворните гъбички, хеликобактер пилори, гнилостните ентеробактерии и техните токсини. Човек започва да се оплаква от болести на стомаха, тънкото и дебелото черво. Често това е причина за различни алергични реакции, защото в 70% активно работещата имунна система зависи от функционирането на нормална чревна микрофлора.

Възстановяване на полезните микроорганизми

в храносмилателния тракт, които осъществяват процесите на разграждане на храната и усвояването на градивните вещества, е възможно с консумация на кисело мляко и другите млечнокисели продукти.

Полезното действие идва от лактобацилус булгарикус - млечнокиселите бактерии

Жена с лъжица кисело мляко
Снимка:Thinkstock/Getty Images

Руският микробиолог д-р Иля Мечников е обяснил преди повече от едно столетие дълголетието на българите в миналото с редовната консумация на традиционното кисело мляко.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите