.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Истината за спортните бутилки за вода (инфографика)

Евгений Милов | преди 1 седмица
Снимка: iStock
Пиенето от една и съща бутилка за вода е нехигиенично и опасно за здравето

Мийте често спортната бутилка, от която пиете вода, защото допирът за устните може да бъде по-нехигиеничен от облизването на доста неприятни неща.

Резултатите от лабораторно изследване на специалисти от "Treadmill Reviews" сочи, че върху капачките на бутилките за вода за многократна употреба живеят огромно количество бактерии.

Става дума за над 300 000 единици на квадратен сантиметър, което означава, че пиенето от подобна бутилка може да бъде по-нехигиенично от облизването на купичката за храна или играчката на домашния любимец, умивалника на мивката или тоалетната чиния.

Най-приемлив вариант е спортна бутилка за вода със сламка (25 единици), защото завинтващите се имат 160 000, а с изтегляща се капачка имат 162 000 единици.

Мийте възможно най-често бутилката за вода, като е препоръчително да бъде не от пластмаса, а от неръждаема стомана. Вижте подробности от инфографиките в галерията, както и пълните резултати от изследването в сайта на Treadmill Reviews.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите