Извлечете максималната полза от продуктите в менюто си, като ги съчетаете правилно според съветите на британският диетологът Роб Хобсън!

Снимка: iStock

Банани & кисело мляко – инулинът в бананите подпомага усвояването на калций от млякото.

Снимка: iStock

Домати & зехтин – растителните мазнини улеснява усвояването на каротиноиди от доматите.

Снимка: iStock

Прясно мляко & мед – въглехидратите в меда улесняват усвояването на аминокиселината триптофан от млякото (прекурсор на серотонин и мелатонин).

Снимка: iStock

Зелен чай & лимон – прясно изцеденият цитрусов сок улеснява усвояването на антиоксидантите в чая.

Снимка: iStock

Зелен фасул & карфиол – витамин С в карфиола улеснява усвояването на желязо от зеления фасул.

Снимка: iStock

Сьомга & сметана – витамин D в сьомгата улеснява усвояването на калций от сметаната. 

Снимка: iStock

Куркума & черният пипер – пиперинът в черния пипер улеснява усвояването на куркумин от куркумата.