.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Ани и Цецо за вкусните движения на тялото

Васил Богданов | преди 1 година
Снимка: Полина Илиева
В Moveliciоus упражненията са със собственото тегло на тялото, на фона на фънк музика

Ани и Цецо са свежа семейна двойка, завършила кинезитерапия в НСА. Понеже знаят как да вкарат във форма застоялите ни офисни тела, те създават студиото за спорт и хранене Moveliciоus (близо до Орлов мост и по-точно до сладкарница „Пчела”). Сами си признават, че леко са предобрили с името, което има нужда от следните обяснения. Думата е комбинация от move (движа се) и delicious (вкусно). Идеята е, че системата им включва движения, които са естествени, лесни и приятни за изпъленение, т.е. „вкусни” за тялото.

В Moveliciоus заниманията са без тежести, само с теглото на собственото тяло. Изпълняват се и т.нар. „животински” движения, при които се имитират различни животни. При всяка сесия се „минава” през цялото тяло, а не само в определени части от него. Ани е сертифициран инструктор по ресторативно движение, което е сравнително нова американска система за връщане на баланса в тялото ни, което в офиса и автомобила се натоварва изключително неравномерно и неправилно.

Студиото се намира на ул. "Виктор Юго" №5, в приземен етаж на малка кооперация и има собствен вход от улицата. Предлагат се индивидуални и групови занимания. В момента има редовни групи в понеделник, вторник и четвъртък вечер, както и във вторник, сряда и четвъртък на обяд. Средната възраст на посетителите е около 35 години. „Под група разбирайте двама-трима, максимум четири човека, това не е като каланетиката, където подскачат 40 души” – обяснява Цецо.

Всъщност с упражненията се занимава основно Ани, а той дава консултации за хранителния режим. При първата ви среща той ще изготви меню за две седмици, съобразено с вашите цели. След тези 14 дни се прави сверяване на часовника и ново меню за следващите две седмици.

Повече за Анна Векова, Цветан Стефанов и Moveliciоus можете да научите в сайта movelicious.eu/bg

Студио Moveliciоus
Снимка: Полина Илиева
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите