Салата с айсберг, праскови и рокфор
Продукти за 4 порции:
6 цели ореха
1 глава айсберг с няколко листенца рукола
2 праскови (печени или сурови)
100 г рокфор (или друго сирене по избор)
Салата с паста, риба и рулца от раци
Продукти за 4 порции:
500 г макарони
100 г риба тон
200 г рулца от раци, нарязани
2 варени яйца на кубчета
1 с.л. майонеза
1 домат, нарязан на кубчета и шепа орехови ядки
За дресинга:
1 с.л. горчица
1 ч.л.лимонв сок
1 щипка черен пипер
сол
Приготвяне:
Сварете макароните в подсолена вода и ги отцедете. Прибавете към тях рулцата от раци, рибата тон, яйцата, домата и майонезата. Разбийте дресинга от горчицата, лимоновия сок, черния пипер и солта и полейте с нея салатата. Разбъркайте и преди сервиране украсете с орехови ядки.
Салата с броколи, кашкавал и боровинки
Продукти за 4 порции:
500 г броколи
250 г течна готварска сметана
50 г кашкавал
6-7 скилидки чесън, пасиран
100 г боровинки
магданоз
копър
Приготвяне:
Задушете розичките броколи за 3-4 минути и ги отцедете. В малко масло задушете пасирания чесън и пирбавете броколите и течната сметана. Нарежете кашкавала на кубчета и го добавете. Разбъркайте добре. Оставете всичко да ври 5 мнути и отстранете от котлона. Изсипете в голяма чиния и украсете с магданоза, копъра и боровинките.
Витаминозна салата
Продукти за 4 порции:
1 малка глава червено цвекло
1 морков
1 ч.л. мед
2-3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
2-3 с.л. зехтин
сол
1 с.л. сусам
магданоз
Приготвяне:
Настържете червеното цвекло и моркова. Наситнете магданоза. Разбъркайте меда, лимоновия сок, зехтина и малко сол. Насипете сусама в суха тавичка и запечете за 15 минути в загрята на 120 градуса фурна до леко златисто. След като изстине, поръсете върху салатата.