Изненадайте приятно любимия човек с няколко разкошни нежни благинки с форма на сърце...

Чийзкейк сърца в различни багри

Продукти:
1 ч.ч. натрошени бисквити
1 с.л. краве масло
500 г сирене крема
1/3 ч.ч. квасена сметана
1 щипка канела
2/3 ч.ч. захар
2 яйца
1 ч.л. ванилия
сладкарска боя в различни цветове
формички сърца

  • 2 традиционни рецепти за Трифоновден
  • Какъв маникюр да изберем за Свети Валентин
  • Любовна супа с броколи и аспержи
  • Как да изградим женско самочувствие
  • Васил Петров: Стиховете в песен правят любовта по-достъпна
  • За Св. Валентин на ресторант, но къде
  • Истерия цари навсякъде…
  • Зашеметяваща прическа за Деня на влюбените
  • Самотен, но смел мечтател
  • 5-те начина да засвидетелстваме любовта
Приготвяне:
Бисквитените трохи се смесват с канелата и разтопеното масло. Формичките се пълнят с по 1 с.л. от сместа. Пекат се в предварително загрята на 160 градуса фурна до златисто. Оставят се настрана да изстинат. За пълнежа се смесват крема сиренето и захарта с миксер. Прибавят се сметаната, яйцата, ванилията и всичко се разбърква.

Сметаново-яйчената смес се разпределя в купички и всяка се оцветява в различен цвят. Сипва се 1 с.л. от някой от цветовете, като се оформя на тънък слой. Повторя се с друг цвят според вкуса и фантазията. Пече се на водна баня не повече от 25 минути. Фурната се изключва и влюбените чийзкейкчета се оставят да изстинат. След това се поставят в  хладилника за няколко часа. Изваждат се върху хартия за печене и се оставят да престоят 30 минути на стайна температура преди консумация.

Снимка: cakeideas.xyz

 

 

 

Валентинови сърца бискивтки

Продукти:
3 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. захар
225 г краве масло, на парченца
1 яйце
1 есенция ванилия
червена/розова боя

Приготвяне:
Брашното и бакпулверът се разбъркват. Сместа се оставя настрана. Отделно се миксират маслото и захарта. Яйцата се разбъркват с ванилията. На порции и при непрекъснато бъркане се прибавят сухите продукти. След като се образува тесто, 2/3 от него се прехвърля в отделна купа. Останалата част се оцветява с червената боя. Червеното тесто се разточва на кора с дебелина 2 см. С формичка се нарязват сърца, които се прилепват едно за друго в редичка. Бялото тесто се разточва и с него се завиват сърцата от всички страни, за да се получи кръгло руло. Опакова се с найлоново фолио, което се оставя в хладилника за няколко часа.

Рулото се нарязва на бисквитики с дебелина 1 см, които се подреждат върху хартия за печене на малко разстояние една от друга. Пече се около 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

 

Торта сърце

Продукти:
За блатовете:
2 ½ ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
2 с.л. какао
60 г червена сладкарска боя
110 г краве масло
1 ½ ч.ч. захар
2 яйца
1 ч.л ванилия
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
За крема:
115 г краве масло
330 г крема сирене
3 к.ч. пудра захар
1 ч.л. ванилия

Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. За целта е добре да се снабдите с форма с диаметър 24 см. Същата се застила с хартия за печене и се намазнява. Брашното, бакпулверът, какаото и солта се смесват. В киселото мляко се разтваря боята. Маслото се разбива със захарта. Яйцата се добавят с разбиване, а накрая – и ванилията. Добавят се брашнената смес и оцветеното мляко. Сместа се пече на три пъти в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Прави се шаблон във формата на сърце от хартия. Напълно изстиналите блатове се изрязват, а остатъците се запазват. Всички съставки се смесват и миксират до получаване на кремообразна пухкава смес. Кремът се оставя за 30 минути в хладилника. С половината крем блатовете се съединяват, а с останалите се покрива цялата торта. Остатъчците от блатовете се натрошават на трохи и с тях се покрива плътно тортата. По желание може да се поръси с какао или шоколадови стърготинки.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

 

 

Мъфини валентинки

Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
½ ч.л. сода
3 с.л. какао
2 банана
бял и червен захарен фондан за украса

Приготвяне:
Яйцата, захарта и олиото се смесват в една купа, а в друга – останалите съставки. Бананите се пасират. Към сухата смес се добавя сместа с останалите продукти. Разпределя се във формите за мъфини и се пече в предварително загрятата на 180 градуса фурна. Фонданът се разточва, изрязва се на формички и с  него се декорират изстиналите кексчета.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos