Сладки удоволствия - лесни за приготвяне, но и още по-лесни за... изяждане...

Манго брюле

Продукти за 4 порции:
2 плода манго
4 ч.л.кафява захар
4 с.л. ром (или портокалов сок)
1 лайм, нарязан на лунички

Приготвяне:
Загрейте фурната. Разрежете мангото на половина. Закръглените части на половинките с остър нож подрежете съвсем малко, колкото плодът да се постави лесно върху тавичката, без да се катурва. Със същия нож върху широката част на половинките "нарисувайте"  решетка с върха на ножа. Повторете процедурата и с другото манго. Поръсете 1 ч. л. кафява захар над всяка половинка и капнете по 1 ч.л. ром (или портокалов сок). Същата процедура повторете и с другото манго. Наредете половинките манго върху тавичка, покрита с хартия за печене. Печете около 5 до 7 минути, докато се покрият с лек златист загар. Сервирайте с резенчета лайм и поставете върху канапе от крем брюле.

Ягоди с цитрусов чар

Продукти за 4 порции:
½ кг пресни ягоди, обелени и нарязани
2 с.л. захар
1 с.л. портокалов ликьор
1 ч.л.  лимонов сок

Приготвяне:
Смесете ягодите, захарта и ликьора и лимоновия сок в голяма купа. Разбъркайте добре съставките  един-два пъти. Оставете ягодово-цитрусовата прелест да престои около 10 минути, докато ягодите пуснат от сока си. 

Пияни смокини с рикота

Продукти за 2 порции:
½ чаша сушени смокини
¼ чаша вино Марсала (или друго подсладено или ликьорно вино)
2 ч.л. мед
½ чаша сирене рикота
1    ч.л. захар
1/8 ч.л. екстракт от ванилия
1 с.л. печени бадеми

Приготвяне:
Поставете смокини, коняка и меда в малка тенджера. Сложете сладката смес върху котлона да заври, след което намалете огъня и  оставете да къкри, докато смокините омекнат и виното поеме сладостта им. Разбъркайте заедно с рикотата, захарта и ванилията. Разпределете в две десертни купички и поръсете всяка с бадемите.

Тропически плодове с шамфъстък и кокос

Продукти за 4 порции:
16 тънки филийки от манго, ананас и/или папая
4 ч.л. кокосово мляко
2 с.л. нарязани натрошени на едро шам фъстъци

Приготвяне:
Поставете плодовите резенчета в голяма чиния. Поръсете ги със ситен дъждец от кокосово мляко и заедно с шам фъстъците.